Türkiye'de ilk olacak! 81 ilde eller aynı anda şehitler için açılacak

18 Mart günü sabah namazında, 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde, aynı anda yüzbinlerce el, şehitlerin aziz ruhu için duaya açılacak.Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıyor. 18 Mart Çanakk

Türkiye'de ilk olacak! 81 ilde eller aynı anda şehitler için açılacak

18 Mart günü sabah namazında, 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde, aynı anda yüzbinlerce el, şehitlerin aziz ruhu için duaya açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açılacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran’ı Kerim’den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Aynı anda tüm yurtta eller semaya açılıp, şehitlerin aziz ruhları için milyonlarca kişi dua edecek. 18 Mart sabahında tek yürek haline gelecek Türkiye, şehitlerini rahmet ve minnetle anacak.

O GÜNÜ YAŞAMAK İÇİN HERKESE ASKER TAYINI

81 ilde sabah namazı ile başlayacak Çanakkale Şehitleri’ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtılacak. Her camide, vatandaşlara, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram edilecek. Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale’de, Şehitleri Anma programına gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler