Türkiye'de ilk defa sanal sınav

Samsun'un Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "E-Sınav Projesi" kapsamında Türkiye'de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekli sanal sınav uygulaması yapılacak.Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafın

Türkiye'de ilk defa sanal sınav

Samsun'un Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "E-Sınav Projesi" kapsamında Türkiye'de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekli sanal sınav uygulaması yapılacak.

Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan sınavlara tüm öğrenciler ücretsiz olarak katılabilecek. Alaçam İlçe Milli Eğitim Ar-Ge Birimi sorumlusu Mehmet Uyar, projeyle ilk etapta 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine SBS sınavları uygulanacağını söyledi. Uyar, "Sanal sınavlara öğrenciler interneti olan her yerden 'www.samsunsbs.com' adresinden 09.00 ila 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak katılabilecek" dedi.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, proje ile teknoloji çağında öğrencilere bilgisayar ortamında ücretsiz online sınavlar yapma imkanı sağladıklarını söyledi. Özkan, öğrencilere alternatif ölçme-değerlendirme yöntemlerini kullanmayı, bilgisayar teknolojisini ve eğitimde teknolojiyi aktif kullanmayı, sınav sonuçlarına göre öğrencilere dönüt verme, yanlışını öğren sistemi ile sınavdan bir gün sonra öğrencilerin yanlış yaptıkları soruları ve doğru cevaplarını görebilme imkanını sağladıklarını kaydetti.

Yapılan bu uygulamanın Türkiye'deki Milli Eğitim Müdürlüklerine de örnek olabileceği belirtildi. Sanal sınavların tarih ve saatleri şöyle:

6. sınıf 1.deneme: 06.12.2011 09.00-22.00

7. sınıf 1.deneme: 07.12.2011 09.00-22.00

8. sınıf 1.deneme: 08.12.2011 09.00-22.00

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem