Türkiye'de hiç yapılmadı

İstanbul ’da halk otobüsü işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Tekin Kesler, memleketi Köse’de 1942 -2013 yılları arasında vefat edenlerden yaklaşık 2 bin kişinin fotoğrafını topladı. Kesler, yaklaşık 2.5 yıl süren çalışma sonunda hazırladığı, siyah beyaz ve

Türkiye'de hiç yapılmadı

İstanbul ’da halk otobüsü işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Tekin Kesler, memleketi Köse’de 1942 -2013 yılları arasında vefat edenlerden yaklaşık 2 bin kişinin fotoğrafını topladı. Kesler, yaklaşık 2.5 yıl süren çalışma sonunda hazırladığı, siyah beyaz ve renkli fotoğrafların yer aldığı albüme de ’Merhumlar Albümü’ adını verdi. İlçede son 71 yılda hayatını kaybedenlerin yanı sıra Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı’na katılan şehit ve gazilerin fotoğrafları da yer aldı. Albümde, PKK ile mücadelede şehit düşenler için de ayrı bir bölüm oluşturuldu.
 
Çalışmasının bir bölümünde yer alan fotoğrafları Köse Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sergileyen Tekin Kesler, Merhumlar Albümü çalışmasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, Amacımız geçmiş kuşaklarla bugünkü nesiller arasında bir bağ kurmaktı. İnsanlar yıllar önce yaşamış ve vefat etmiş akrabalarının, komşularının ve büyüklerinin resimlerini bir arada görebiliyor dedi.

KİTAP YAPACAĞIZ

Tekin Kesler, Yaptığımız çalışmayla geçmişimizi anmak ve geçmişimizle bağlarımızı güçlendirmek istedik. Albümü yakında kitap haline getirmek istiyoruz. Elde edeceğimiz geliri Köse’deki öğrencilere burs olarak vermeyi düşünüyoruz diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler