Türkiye'de Gazze'ye ne kadar yardım toplandı?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Başbakanlığın, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlattığı ve TİKA koordinasyonu ile devam eden Gazze’ye yardım kampanyasında bugün itibariyle 52 milyon 900 bin lira gibi bir meblağ toplandı” dedi.Diyane

Türkiye'de Gazze'ye ne kadar yardım toplandı?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Başbakanlığın, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlattığı ve TİKA koordinasyonu ile devam eden Gazze’ye yardım kampanyasında bugün itibariyle 52 milyon 900 bin lira gibi bir meblağ toplandı” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakanlığın Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlattığı ve TİKA Koordinasyonu ile devam eden Gazze’ye yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. İslam dininin ve Müslümanların tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini sözlerine ekleyen Başkan Görmez, “Suriye’de, Irak’ta ortaya çıkan bazı oluşumları dikkate aldığımızda adının başında İslam kelimesi olan bir takım oluşumlar arkasında ki oyuncular ve oyunlar kim olursa olsun ama ve fakat demeden şiddeti kutsayan, farklı inançlara karşı soykırım düzenleyen, savaşta da olsa ahlak ve hukuk tanımayan peygamber mezarlarını bombalamayı dahi ibadet telakki eden bir düşünce bizim tarihimizde yoktur. Gazze’nin başına insanlık dışı yöntemlerle bombalar yağdı. Ramazan ayı boyunca devam etti. Binlerce insan öldü. Milyonları bulan insanlar mağdur kaldı. Çocuklar en büyük mağdurlarıdır. Katledilen 2 bini aşkın insanın içerisinden 600’ü çocuklar ve kadınlardır. Bunlar devam ediyor bir devlet terörü olarak. Bir ülke adeta açık hava hapishanesine dönüştürülmüş” diye konuştu. Bugün itibariyle 52 milyon 900 bin lira gibi bir meblağın toplandığını ifade eden Görmez, şöyle devam etti:

“Bunun yarısına yakınını Ramazan ayı içerisinde ve sonrasında acil yardımları Gazze’ye bütün zorluklara rağmen ulaştırmak için TİKA Başkanlığımızın özveri ile çalıştığını ifade etmek istiyor. Az önce Sayın Bakanımızla yaptığımız toplantıda 6 milyar dolarlık bir zarar olduğunu ifade ettiler. Gazze’de 5 büyük mahalle tamamen yok oldu. Bugün Gazze tamamen elektriksiz, ışık yok, su yok, gıda yok. İşin en üzünç tarafı dünyadan ses yok. Uluslar arası yardım kuruluşlarından ilgi yok. Çok daha kalbimi yaralayan husus ise İslam dünyasından ses yok. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA olarak yardım kampanyamızı devam ettirmek istiyoruz. Yeni başlığımız; “İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze’yi yeniden imar edelim.” Bu sadece halkımıza bir seslenişim değildir. Bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniş, bir çığlıktır. Petrol zengini Müslüman kardeşlerimize buradan sesleniyorum. Sadece bir aylık israflarımızı önlersek inanıyorum ki Gazze’yi yeniden imar ederiz. Şu sıralar devam eden insani ateşkesin devam etmesi en büyük temennimizdir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler