Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'deki doğal  güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Doğa Koruma

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'deki doğal  güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı.

Doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli alanlarda yapılacak aktivitelerin belirleneceği plan çerçevesinde, alternatif turizm faaliyetlerinin de sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı gerçekleştirilmesi sağlanacak.

-81 ilde 527 doğa turizm alanı tespit edildi

Çeşitli uygarlıklardan kalan zengin tarihe ve kültürel mirasa sahip olan Türkiye,  iklimsel çeşitliliği sebebiyle önemli bir biyoçeşitliliği de bünyesinde bulunduruyor. 420 civarında kuş türünün barındığı ülkede, aynı zamanda Avrupa'da belirlenen yaklaşık 12 bin bitki türünün 9 bini de yetişiyor.

Türkiye ayrıca dağları, ormanları, yaylaları, kıyıları, gölleri, akarsuları, florası ve faunası gibi tabii varlıklarının yanı sıra mağaraları ve kanyonları gibi zengin jeolojik güzellikleri de içinde barındırıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkenin bütün bu tabii kaynaklarını gelecek nesillere aktarmak için 81 ilde 527 doğa turizm alanı tespit etti. Ayrıca bu alanlarda doğa turizmine konu olabilecek rotalar ve aktiviteler de belirlendi. 

 -Ekoturizm-doğa turizmi başlıca turizm kaynakları arasına giriyor

Dünyada turistik tüketim şekillerinde yaşanan gelişmeler, alışılmış tatil anlayışını da değiştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin beklentileri, deniz, kum, güneş üçgeninden çıkarak tabiatı keşfeden turizm anlayışına dönüştü.

Uygulamaya koyulan plan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak ekoturizm-doğa turizmini ülkenin başlıca turizm kaynakları arasına sokmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalara bağlı olarak ekoturizm ile tabii güzellikler korunurken, kaliteli bir çevrede yöre halkının turizm ile ilgili aktiviteleri kontrol edilerek de ülke ekonomisine fayda sağlanıyor.

-Tabii güzellikler turizme kazandırılıyor

Tabiatı keşfetmek maksadı ile gerçekleştirilen doğa turizmi, son yıllarda Türkiye'de de sık sık gündeme geliyor.

Dünyada olduğu gibi ülkede de doğa turizm faaliyetleri genelde Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları, Tabiat Anıtları ve benzeri yerlerde gelişme gösteriyor.

Bunların yanı sıra uluslararası anlaşmalarla korunan Ramsar alanları, doğal sitler, özel çevre koruma bölgeleri de doğa turizmine yönelik önemli alanlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler