Türkiye'de 400 bin tavuk öldü!

Türkiye'de beyaz et üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Sakarya'da geçtiğimiz perşembe günü yaşana aşırı sıcak hava 400 bin tavuğun telef olmasına sebep oldu. Zararın 1, 5 milyon TL'yi aştığı belirtiliyor. Sapanca'da tavuk üretimi yapan Ahmet Keleş, sıcak

Türkiye'de 400 bin tavuk öldü!

Türkiye'de beyaz et üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Sakarya'da geçtiğimiz perşembe günü yaşana aşırı sıcak hava 400 bin tavuğun telef olmasına sebep oldu. Zararın 1, 5 milyon TL'yi aştığı belirtiliyor.

Sapanca'da tavuk üretimi yapan Ahmet Keleş, sıcak sebebiyle perşembe günü sadece kendi çiftliğinde 14 bin tavuğunun telef olduğunu söyledi. Keleş, sıcakların en çok 37–38 günlük tavukları etkilediğini belirterek, "Aldığımız önlemlere rağmen ne yazık ki 14 bin tavuğumuz telef oldu. " dedi.

Yine Sapanca'da tavuk çiftliği olan Levent Reşat Erdoğan ise bir firma adına üretimi yaptığını dile getirerek, "Bize firma meteorolojiden gelen saatlik hava durumu raporunu bildiriyor. 9 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde hava sıcaklarında ani artış oldu. Termometre Sapanca'da 38–39 dereceyi gördü. Haziran ayının ortalamasına göre çok yüksek olan hava sıcaklığına karşı soğutma sistemimiz yetersiz kaldı. 22 bin kapasiteli kümesimizde 5 bine yakın tavuk telef oldu. " diye konuştu.

Çiftliklerdeki telef olan tavuklar traktörlerin kasalarına konularak kepçelerle açılan çukurlara gömüldü.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, 35 günün üzerindeki çiftlik tavuklarının sıcağa karşı aşırı hassas olduğunu dile getirerek, "Kayıplar en çok 35 günlük ve üzerindeki tavuklardan oldu. Çiftlikler sıcağa karşı gerekli önlemi almalı. " uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem