Türkiye yine vurdu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye bölgesinden atılan bir havan mermisinin Yayladağı ilçesindeki kırsal alana düştüğünü bildirdi. Olayda ölen ya da yaralan olmadığını belirten Lekesiz, bölgedeki askeri birlikten anında "karşı atış" yapıldığını

Türkiye yine vurdu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye bölgesinden atılan bir havan mermisinin Yayladağı ilçesindeki kırsal alana düştüğünü bildirdi. Olayda ölen ya da yaralan olmadığını belirten Lekesiz, bölgedeki askeri birlikten anında "karşı atış" yapıldığını açıkladı.

Vali Lekesiz, yaptığı açıklamada, Suriye bölgesinden atılan bir havan topu mermisinin Türkiye sınırından yaklaşık 50 metre içerideki, Yayladağı ilçesine bağlı Aşağıpulluyazı köyü kırsal alanına düştüğünü bildirdi.
 
Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildiren Lekesiz, bölgedeki askeri birlikten anında "karşılık" verildiğini kaydetti.
 
Köylülerin de patlamayı duyduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, dün Suriye tarafından atılan bir havan mermisinin de Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi Sarıbük mezraası yakınındaki fidanlığa düştüğü öğrenildi.
 
Sarıbük mezraası sakinleri uzun zamandan beri, Suriye sınırında bulunan köylerde çatışmaların yaşandığını, kendilerinin yaşanan olaylardan çok rahatsızlık duyduklarını belirtti.
 
Bahçesine mermi düşen Sarıbük mezraası sakini Salim Şerekioğlu, dün 16.00 sularında evde oturduğu esnada bir patlama sesi duyduklarını ve hemen yere yattıklarını, çok korktuklarını kaydetti.
 
Önce deprem olduğunu düşündüklerini ifade eden Şerekioğlu, daha sonra bir patlama olduğunu anladıklarını söyledi.
 
Olayın ardından hemen dışarı çıktığı ve etrafı kontrol ettiğini vurgulayan Şerekioğlu, "Etrafta bulunan çocuklar bir şey düştüğünü görmüş. Olay yerine gittim ve hemen ardından buraya bölgeye jandarma ve savcı geldi. Fidanlığa havan mermisi düştüğünü gördük" diye konuştu.
 
Ahmet Şerekioğlu ise öğleden sonra bir patlama sesi duyduklarını, patlamanın ardından ortalığın toz duman olduğunu söyledi.
 
Patlamanın evlerine yaklaşık 100 metre mesafede fidanlıkta gerçekleştiğini ve hemen jandarmaya bilgi verdiklerini vurgulayan Şerekioğlu, "Bölgeye jandarma olay yeri inceleme ekibi geldi. Ekipler bölgede incelemelerde bulundu. Çok sayıda şarapnel parçası toplandı. Köye 100 metre mesafe var zaten yani evlerden birine düşse ne yapardık bilmiyorum" dedi.
 
Bu arada havan mermisinin bölgeye düşmesi üzerine "karşı atış" yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler