Türkiye ve İran anlaşmaya vardı

Transit taşımacılık faaliyetlerinde 1 Şubat 2015'ten itibaren mühürleme uygulamasına geçilmek suretiyle İran topraklarına giren Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İran İleti

Türkiye ve İran anlaşmaya vardı

Transit taşımacılık faaliyetlerinde 1 Şubat 2015'ten itibaren mühürleme uygulamasına geçilmek suretiyle İran topraklarına giren Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi, Ankara Palas'ta bir araya geldi. Yılmaz ve Vaizi, burada Türkiye ile İran arasında akaryakıt fiyat farkı uygulamasından kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik olarak yürütülen görüşmelere ilişkin toplantı zaptını imzalandı.

Buna göre, transit taşımacılık faaliyetlerinde 1 Şubat 2015'ten itibaren mühürleme uygulamasına geçilmek suretiyle İran topraklarına giren Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.

İkili taşımacılık yapmak üzeren İran topraklarına giren Türk araçlarından bu geceden itibaren akaryakıt fiyat farkı litre başına 1,60 euro'dan  0,30 euro'ya düşürülecek. Tüm sınır kapılarında ilk gelen ilk geçer kuralı uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem