Türkiye Türkmenler'e ne kadar yatırım yaptı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkmenler için hazırladığı yardım TIR’ı önünde yaptığı açıklamasında, “Türkmenlere şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık” dedi.Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden gö

Türkiye Türkmenler'e ne kadar yatırım yaptı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkmenler için hazırladığı yardım TIR’ı önünde yaptığı açıklamasında, “Türkmenlere şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen yardım TIR’ının önünde açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, “Türkiye’nin dört bir yanında tüm belediyelerimizin bulunduğu alanlarda Türkmen kardeşlerimiz ile alakalı bu tür TIR’lar yola çıkarıldı” dedi. Bakan Yıldız, “ Bu Türkmen kardeşlerimize karşı gösterdiğimiz hassasiyetin yalnızca bir parçasıdır. 110 milyon dolarlık yardım yaptık Türkmen cephesine. Türkmen kardeşlerimize kayıtsız kaldığımız bir algı oluşturuluyor olsa da işin gerçeği öyle değil. Zamanı geldiğinde her şeyi paylaşacağız. 40 bin kişilik bir kamp hazırlanıyor. Bunu bizler yapacağız. Bu coğrafyada hiçbir olaya kayıtsız kalamayız. Hepimize düşen görevler var. Türkmen kardeşlerimiz ile birlik ve beraberlik içinde sesini daha fazla duyurabilecek bir yapı içinde bulunmaları lazım. 1946’lardan başlayan birçok yerde Türkmen kardeşlerimiz ile katliamlar ondu. Bizden önceki muhalefetin aslında bunu konu etmeleri gerekir. Bizler hiçbir şekilde bu tür konulara kayıtsız kalmıyoruz. Kayseri olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu TIR bunun sembolik bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak ise, “Yarın Sayın Başbakanımız miting yapacak. Kayserili hemşehrilerimizin Başbakanımıza gösterdiği teveccüh burada bir kez daha örnek olacak şekilde kendini gösterecektir. Türkiye’deki oy ortalamasını her zaman olduğu gibi Pazar günü gösterecektir. Bütün hemşehrilerimize gösterecekleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler