"Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın Kulu ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Davutoğlu, "Bu 30 Mart seçimlerinin anlamı sadece mahalli seçimler değildir. Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor" dedi.Kulu Kent Meydanı’nda

"Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın Kulu ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Davutoğlu, "Bu 30 Mart seçimlerinin anlamı sadece mahalli seçimler değildir. Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor" dedi.

Kulu Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde ilk olarak konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Büyükşehir Belediyesi nasıl bugüne kadar Konya’yı marka şehir yapmışsa, Selçuklu’yla, Meram’la, Karatay’la Konya’mız marka şehir olmuşsa, bundan sonra Kulu ilçemiz de marka şehir olacak inşallah. İnşallah daha çok yatırım, daha çok hizmet için 30 Mart’ta sandıkları AK Parti oyuyla dolduralım” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise konuşmasına Çanakkale şehitlerini anarak başladı. Davutoğlu, “Birileri şu veya bu şekilde etnik temel siyaseti yapabilir. Şu veya bu bölge temelli siyaset yapabilir. Bizim kitabımızda siyaset böyle bir özellikle yoktur. Nasıl Çanakkale’de omuz omuzaysak, kıyamete kadar omuz omuza olacağız. Türklerle, Kürtlerle, Araplarla bütün bir coğrafyanın unsurlarıyla… Kimse birliğimizi bozamayacak. Onun için bizim siyasetimiz 75 milyonu kucaklama siyasetidir. Onun için biz Türkiye’nin doğusunda da varız, kuzeyinde de varız. Güneyinde de, batısında da varız. Ve evet Kulu’da Anadolu’nun merkezinde de varız ve hep beraberiz” dedi.

Halepçe ve Suriye katliamlarına değinen Bakan Davutoğlu, “Bütün bunlar yanı başımızda olurken nasıl Irak’taki kardeşimize kucak açmışsak, Türkiye bu ülke, bu aziz ülke ve sizin hükümetiniz sizi temsil eden bizler şunu söyledik; eğer herhangi bir kardeş topluluğa bir zalim zulmetmişse biz elimizdeki bütün imkanlarla mazlumların yanında dururuz. Mazlumları kaderlerine terk etmeyiz. Onun için 700 bin Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de ağırlanıyor. Bütün milletime teşekkür ediyorum. Bir milletin derin irfanının yansımasıdır. Şimdi biz bu mazlumlara sahip çıkarken o zalimin elini sıkanlar, bizi eleştirenler tarih önünde hesap veremeyecekler” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR”

Geçen sene kabus senaryoları yazıldığını belirten Bakan Davutoğlu, “Gezi operasyonları, arkasından diğer operasyonlar ama ileride 2013 yılına bakıldığında ne hatırlanacak biliyor musunuz; birincisi, bu bir yıl içerisinde hiçbir annenin gözyaşının dökülmediği hatırlanacak, çözüm süreciyle. Allah bir daha bu topraklarda hiçbir annenin gözyaşının dökülmemesini bize nasip eylesin. İkincisi, 15 yıl önce bu topraklarda bu ülkede başı örtülü kızlarımız okula gidemiyordu. Her yerde tahkir ediliyorlardı. Ama şimdi 2013 yılında sadece üniversitelerde değil bu milleti temsil eden ve ebediyete kadar bu milleti temsil edecek olan, ebediyete kadar bu milletin makamı olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtülü kardeşlerimiz onurlu bir şekilde girdiler. 4+4+4 ile eğitimde yepyeni ufuklar açıldı. Daha önce imam hatiplerin önü kapanmışken, şimdi sadece imam hatiplilerin değil bütün meslek liselilerinin önünü açacak yepyeni bir reform yapıldı. Ve her okula seçmeli olarak Kur’an-ı Kerim dersleri konuldu. Bütün bunlar olurken, bütün bu büyük hamleler yapılırken, birileri hep bu hamleleri yapan kadrolara tuzak kurmaya, onları engellemeye çalıştı. Bu 30 Mart seçimlerinin anlamı sadece mahalli seçimler değildir. Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor. Bir anlamda 12 yıllık, o istikrar dönemi 12 yıllık onurlu ve izzetli bir şekilde bu ülkenin siyasetini, iktisadını inşa etme dönemi bundan sonra da devam edecek mi etmeyecek mi aslında bu oylanıyor. Birileri 12 yıldır Türkiye’nin sahip olduğu güçten ülkenin artan itibarından rahatsız oluyorlarsa onlara bizim halkımız tarafından verilecek cevap açıktır; ’Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Hiçbirinizden yardım ve destek istemiyoruz. Gölge etmeyen biz yolumuzda yürümeye kararlıyız.’ 30 Mart’ta bu sesi verdiğinizde 2013’teki bir olay daha hatırlanacak. 2013 Mayıs’ında Türkiye Cumhuriyeti Devleti son borcunu da ödedi IMF’ye. Bu ülke 70 sente muhtacız diyen başbakanlar gördü. Allah bir daha bu memleketi dış borca mahkum etmesin, dış borca mecbur etmesin” diye konuştu.

Kulululardan beklentilerinin sadece bu seçimi kazanmak olmadığını ifade eden Bakan Davutoğlu, “İnşallah Konya ortalamasının altında kalmayıp Konya ortalamasını yukarıya çekmek, yüzde 70 oy bekliyoruz sizden” dedi.

Mitinge, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Kerim Özkul, Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Bakan Davutoğlu buradaki mitingin ardından Kulu’ya bağlı Tavşançalı beldesinde vatandaşlara hitap etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem