''Türkiye şehitleriyle yürüyor''

Binlerce Mehmetçik’i anlam için Azerbaycan, Kırgızistan, Çeçenistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’nin dört tarafından gelen yaklaşık 4 bin kişi Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Kızılçubuk Köyü’nde toplandı.Bunların yanı sıra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahi

''Türkiye şehitleriyle yürüyor''

Binlerce Mehmetçik’i anlam için Azerbaycan, Kırgızistan, Çeçenistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’nin dört tarafından gelen yaklaşık 4 bin kişi Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Kızılçubuk Köyü’nde toplandı.

sarikamis_ic.jpg

Bunların yanı sıra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Vali Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekme, Kars Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı da katıldı. Saat 09.00’da yürüyüşe geçen grup hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece, kar kalınlığının 40 santimi geçtiği arazide ellerinde bayrak ve Atatürk posteri ile yürüyüşe geçti.

Katılımcılar 7 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu takip ederek Soğanlı Dağları zirvesine ulaştı. Zirvede şehitler için okunan duaya ’Amin’ diyen katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Katılımcılar, askeri bando eşliğinde marşlar okuyarak törenin yapıldığı Şehitlik Mahallesi’ne geldi. Kızılay görevlileri, alana giriş yapan Mehmetçiğe kırmızı ve beyaz karanfiller atarak karşıladı. Komutanlar, harita üzerinde Sarıkamış Harekatı’nı anlattı. Yürüyüşe katılanlar Kızılay tarafından dağıtılan etli pilavdan yedi.

 sarikamis_ic.20120108180329.jpg

"BİRLİKTELİĞİ İFADE ETTİK"

 

Törende konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, farklı bir heyecan içinde oldUklarının söyledi. 97 yıl öncesinin hatırasını milletçe andıklarını anlatan Bakan Şahin, şöyle dedi:

 

"Bugün saat 09.00’da, 97 yıl önce mehmetçiğimizin önemli bir bölümünün bu şehri kurtarmak, düşman işgaline son vermek üzere yürüdüğü güzergahta biz de milletçe, askerimizle, polisimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla, değişik ülkelerden gelen misafirlerimizle yürüdük. Bu yürüyüş hep oldu hep olacak. İlelebet devam edecek. Bu yürüyüşe Sarıkamış’taki şehitlerimizin anma programına İçişleri Bakanı olarak katıldım, ama bu katılım hükümetimiz adına katılımdır. Bu katılım sayın Başbakanımız, sayın Cumhurbaşkanımız adına katılımdır. Millet ve devletin sivil asker topyekün birlikteliğinin ifadesi adına katılımdır."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler