Türkiye İsrail'i kınadı

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail tarafından 5 Şubat'ta inşa edileceği duyurulan konutlarlara ilişkin "işgal altındaki Doğu Kudüs'teki yasadışı yerleşimlerde 558 yeni konut inşa etme kararını kınıyoruz" denildi.Açıklamada, İsrail'in bu

Türkiye İsrail'i kınadı

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail tarafından 5 Şubat'ta inşa edileceği duyurulan konutlarlara ilişkin "işgal altındaki Doğu Kudüs'teki yasadışı yerleşimlerde 558 yeni konut inşa etme kararını kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, İsrail'in bu adımının, ABD'nin girişimiyle, 1967 öncesi sınırlarda yan yana barış içinde yaşayacak iki devletli bir çözüm doğrultusunda İsrail ve Filistin arasında yürütülen müzakere sürecine zarar verdiği belirtildi.

"Adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir nihai anlaşmada Filistin devletinin başkenti olması beklenen Doğu Kudüs'ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bu tür adımların kabul edilmesi mümkün değildir" ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarında, uluslararası hukuka ve iki devletli barış vizyonuna aykırı bu tür uygulamalarına son vermesinin beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler