Türkiye ile Gürcistan arasında koruma krizi

Gürcistan ile Türkiye arasında son dönemlerde güvenlik krizi baş gösteriyor.Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ Gürcistan’da bulunan Türk konsolosluklarını Gürcistan emniyet güçleri mesai saatleri dışında korumadığı iddia edildi. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan Gürcistan

Türkiye ile Gürcistan arasında koruma krizi

Gürcistan ile Türkiye arasında son dönemlerde güvenlik krizi baş gösteriyor.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

Gürcistan’da bulunan Türk konsolosluklarını Gürcistan emniyet güçleri mesai saatleri dışında korumadığı iddia edildi. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan Gürcistan konsolosluklarında da Türk polisi Gürcistan tarafı gibi yaparak belirli süre konsolosluğu koruduğu ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre Gürcistan’daki Türk konsolosluklarının güvenliğini sağlayan Gürcü emniyet güçleri mesaileri bittikten sonra konsolosluklarımızı kaderlerine terk ediyor. Bölgede Türkiye’ye karşı bir problem olmaz iken Gürcistan tarafının bu uygulamasına Türkiye’de aynı şekilde karşılık verdi. Türkiye’de bulunan Gürcistan Konsoloslukları’nda Türk polisi belirli bir süre önlem alıyor. Bu uygulama ile Trabzon’da bulunan Gürcistan konsolosluğu da nasibini almış durumda.

Henüz iki ülkenin dış işleri bakanlıklarının bu uygulama ile alakalı bir açıklaması olmazken bu durum daha ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem