Türkiye için evreni ayağa kaldırırız

Davutoğlu "Güvenliğimizi ve ulusal çıkarlarımızı korumak açısından hazırlıklıyız ancak herhangi bir misilleme beklemiyoruz. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri herhangi bir şekilde ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliğine dönük her türlü ihlale anında cevap

Türkiye için evreni ayağa kaldırırız

Davutoğlu "Güvenliğimizi ve ulusal çıkarlarımızı korumak açısından hazırlıklıyız ancak herhangi bir misilleme beklemiyoruz. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri herhangi bir şekilde ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliğine dönük her türlü ihlale anında cevap verilebilecek şekilde hem talimatlandırılmış hem de hazırlıklı hale getirilmiştir. Ya bu sınamadır, Türkiye'nin ne şekilde cevap vereceğine dair, böyle bir cüret göstermişlerse cevaplarını almışlardır. Eğer Türkiye'nin çıkarı söz konusuysa dünyayı da evreni de ayağa kaldırırız" dedi.

Sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından Suriye'den bir misilleme beklenip beklenmediğinin sorulması üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin her ihtimale hazır olduğunu ifade etti. Bakan Davutoğlu, "Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri herhangi bir şekilde ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliğine dönük her türlü ihlale anında cevap verilebilecek şekilde hem talimatlandırılmış hem de hazırlıklı hale getirilmiştir.

O bakımdan, bundan sonra olabilecek her türlü gelişmeye de bütün senaryolar itibariyle güvenliğimizi ve ulusal çıkarlarımızı korumak açısından hazırlıklıyız ancak herhangi bir misilleme beklemiyoruz" diye konuştu. Devlet ciddiyeti ve ulusal güvenlik söz konusu olduğunda her türlü ihtimalin göz önüne alındığının altını çizen Davutoğlu, "Türkiye'nin ve TSK'nın bu konudaki kapasitesinden kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem