'Türkiye için büyük tehlike kapıda!'

Şenes Erzik'in deprem etkisi yaratan U dönüşü Türkiye'de sadece bir kişiyi şaşırtmadı. TFF başkanlığına adaylığını koyan Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, Şenes Erzik'in aday olmayacağını açıklamasının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi

'Türkiye için büyük tehlike kapıda!'

Şenes Erzik'in deprem etkisi yaratan U dönüşü Türkiye'de sadece bir kişiyi şaşırtmadı. TFF başkanlığına adaylığını koyan Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, Şenes Erzik'in aday olmayacağını açıklamasının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

Alkış, "Şenes Erzik’in başkan olmayacağını ben yakın çevreme zaten söylemiştim. Çünkü bizim arkadaşlarımız Sayın Platini ile bir kaç gün önce görüşmüşlerdi. Bunu biz biliyorduk ama dillendirmek için erkendi. Çok uygun da görmedik. Bugün hâlâ yeni bir büyük ağabey arama derdinde olmalarını ben bir türlü anlamıyorum" dedi.

Bugün Gazetesine konuşan Alkış, "Biz şu anda UEFA ile iletişim içindeyiz. Türk futbolunun içerisinde bulunan çok ciddi bir tehlikeyi söyleyebilirim. Eğer bu duruşu sergilemeye devam ederlerse Türk futbolunu ciddi sıkıntılar bekliyor. Şu anda bulunan başkanlardan hiçbirisi bu durumu düzeltemez. Zaten tüzükleri gereği ertesi gün istifa ettiklerinde ortada kalırlar. Bu işlerden sorumlu da değiller" şeklinde konuştu.

Zaman kaybedilmemeli

Erdal Alkış, "TFF Disiplin Kurulu'nun kesinlikle ana kadrosunun değişmemesi gerekir. Çünkü Türk futbolunun yeniden zaman kaybetmeye tahammülü yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Şenes Erzik gerekçesini açıkladı: Bulunduğum görevlere devam etmek fayda sağlayacak

TFF başkanlığına aday olmayacağını açıklayarak şoke eden Şenes Erzik, Türk futbolunun lehine olduğu için bu kararı aldığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine sayılı günler kala kaos tavan yapmış durumda. "Tek çare bensem aday olurum" diyen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik önceki gün beklenmedik bir şekilde başkan olmayacağını açıkladı.

Federasyon başkanlığı için neredeyse tüm kulüplerin desteğini alan Erzik neden böyle karar aldığını Bugün Gazetesine açıkladı. Doktorda olmasına rağmen Erzik telefon ile sorularımızı yanıtladı. "Bulunduğumgörevler adına UEFA'da devam etmem Türk futbolunun lehine. Yani neden böyle bir karar aldığımın altında yatan gerçek çok basit" dedi.

FIFA hiç istemiyor

Erzik'in bu açıklamasıyla UEFA veya FIFA tarafından uluslararası cezalar gündeme geldiğinde elinden geleni yapacağının sinyalini verdi. Federasyon başkanlığı için UEFA'nın kendisine kısa bir süre için izin verdiğini ifade eden70yaşındaki tecrübeli idareci "FIFA benim başkan olmamı hiç istemiyor. UEFA ise kısa bir süre için izin veriyor. Bu işler kısa sürede bitecek işler değil ki. Federasyon'un 3 senesi var. Haziran ayını da içine dahil edersek. Tam 3 sene 4 ayı var. Yani yeni seçilecek başkanın bu süreyi tamamlaması lazım. Ben bu süreyi tamamlayamam. Aynı tarihte UEFA'daki görevlerinin sonlarına geliyorum" diye konuştu. Şenes Erzik'in UEFA'daki asbaşkanlık görevi 2015 yılında bitiyor.

Futbolumuz yönünü bulacak

"Peki sizin olmamanızla birlikte Türk futbolu kaosun içine girmiş değil mi? Türk futbolununhali neolacak ?" Sorusuna ise Erzik "Bu ayaküstü konuşulacak birmesele değil. Ama Türk futbolu yönünü bulacaktır" yanıtını verdi. 27 Şubat'ta Ankara'da yapılacak Genel Kurul öncesi şuanakadar 3 tane isimbaşkanlık için Federasyon'a resmi aday başvurusu yaptı. Bu isimler İbrahimHacıosmanoğlu, Erdal Alkış ve ZaferMurat Mermer. Adaylık süresi yarın akşam sona eriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem