'Türkiye, Esad'a razı oldu'

Türkiye’nin, Suriye’de Beşar Esad’ın işbaşında kalmayı sürdürdüğü bir geçiş sürecini kabul ettiği iddia edildiLübnan’daki Hizbullah Televizyonu 'El Manar' sitesinin El-Ekber Gazetesi’nden aktardığı iddiaya göre; İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Azer

'Türkiye, Esad'a razı oldu'

Türkiye’nin, Suriye’de Beşar Esad’ın işbaşında kalmayı sürdürdüğü bir geçiş sürecini kabul ettiği iddia edildi

Lübnan’daki Hizbullah Televizyonu 'El Manar' sitesinin El-Ekber Gazetesi’nden aktardığı iddiaya göre; İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de geçtiğimiz hafta görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Esad’ın liderliğinde geçiş sürecini içeren bir öneride bulundu. 
 
Lübnan gazetesinin ortaya attığı iddialara göre, Türkiye ve Suriye’deki Esad rejimini desteklediği bilinen İran arasında Lübnan ile ilgili 'Taif' benzeri bir anlaşma üzerinde görüş alışverişi bile yapıldı. Gazete, “iyi haber alan İranlı kaynaklara” dayandırdığı haberinde, ABD ve Batı’nın Esad’ı deviremeyeceğini anladığını ve Türkiye’nin de bu durumu gördüğü yorumunda bulundu. 
 
İddiaya göre; Bakü’deki görüşmede Esad’ın liderliğindeki bir geçiş sürecinin takip edilmesi önerisini Türkiye kabul etti. 
 
‘ASLA GİTMEYECEK’ 
 
El-Ekber Gazetesi’ne göre de, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, AB üyelerinin bakanları ile bir akşam yemeği sırasında "Beşar Esad asla gitmeyecek" ifadesini kullandı. Aynı gazetenin iddialarına göre, Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesinde, İran Cumhurbaşkanı ABD’nin bölgede yapmak istediği değişiklikleri de anlattı. 
 
MUHALİFLER ÜRDÜN ASKERİ ÖLDÜRDÜ 
 
Öte yandan dün Ürdün askerleri, Suriye’ye sızmaya çalışan muhalif savaşçılarla çatıştı. Çatışmada bir Ürdün askeri öldü. Gece yarısı çıkan çatışmanın ardından 12 savaşçı gözaltına alındı. Suriye’deki krizin çıkmasından bu yana iki ülke sınırında ilk kez bir Ürdün askeri çatışmada hayatını kaybetti. 
 
SURİYE’DEN TÜRKÇE YAYIN AÇILIMI 
 
Suriye'’de devlet televizyon kanalından aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 6 dilde haber bülteni yayınlanmaya başlandı. Kanal her gün 10 dakikalık Türkçe haber bülteni ve “Basında Bugün” bölümlerini yayınlamaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler