Türkiye düşürdü sahip çıkan yok

Haber61 – Gündem Haber - TÜRK savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü. Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırı

Türkiye düşürdü sahip çıkan yok

Haber61 – Gündem Haber - TÜRK savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasındaki olay saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Suriye'nin, PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD kontrolündeki bölgede uçan ve hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İnsansız Hava aracı (İHA), Türkiye tarafından düşürüldü. İnsansız Hava Aracı'nın düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

genel-kurmjaydan-aciklama.jpg

Askerler bölgede önlem alırken, bazı komutanlar da askeri helikopter ile sınır hattına geldi ve incelemede bulundu. Sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede incelemeler devam ediyor.

3 KEZ UYARILDI, ARDINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı da konuya ilişkin internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada İHA'nın hangi ülkeye ait olduğunun bilinmediği ve angajman kuralları kapsamında ateş edilerek düşürüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

dusurulme-yeri.jpg

"Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır."

ABD : RUSYA’NIN OLA BİLİR

TÜRK savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.  Olayın ardından Reuters Haber Ajansı'na konuşan ABD'li bir yetkili düşürülen İHA'nın Rusya'ya ait olabileceğinden şüphelendiklerini söyledi...

iha-001.jpg

RUSYA’DAN  İLK AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konashenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye'deki bütün Rus uçaklarının görevden sonra hava üssüne döndüğünü söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırında uçak düşürdüğünü açıklaması üzerine Konashenkov, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Suriye Arap Cumhuriyeti'nde görev yapan bütün Rus hava grubu uçakları görevlerini yerine getirdikten sonra Hmeymim Hava Üssü'ne döndüler. Suriye'deki durumu gözlemleyen Rus insansız hava araçlarının tamamı da planlandığı şekilde çalışmalarına devam ediyor."

tsk-iha-duurdu.jpgturk-silahli-kuvvetleri-iha-dusurdu.jpgiha-002.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem