"Türkiye Cumhuriyeti’nde böylesi yaşanmadı"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde TIR’ları aranan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde böylesi bir uygulamayla karşılaşmadığını belirterek, “Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin iç

"Türkiye Cumhuriyeti’nde böylesi yaşanmadı"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde TIR’ları aranan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde böylesi bir uygulamayla karşılaşmadığını belirterek, “Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın” dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu yeniden yapılandıran yasa teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri gerilim ve tartışmalar arasında sürüyor. Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

TEDBİRLERİ ALACAĞIZ
“Adana’da arama yapılmak istenen TIR’la ilgili görüntülerden biz de fevkalade rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde MİT böylesi bir olayla karşılaşmamıştır. Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın. Herkes söylüyor; devlet MİT’in güvenliğini sağlayamaz mı? Elbette gerekli güvenlik tedbirlerini alır, MİT’in vazifesini yasalara uygun bir şekilde yapmasını temin eder. Türkiye Cumhuriyeti buna da muktedirdir. Yasalar ne görev veriyorsa o görevler yapılıyor. Soruşturmalar ve diğer işlemler de yasalarda nasıl tayin ediliyorsa ona göre yapılması lazımdır. Bizim dediğimiz bu usullere riayet edilmesidir. Kimsenin görevini engelleme gibi bir durum söz konusu değildir. MİT Kanunu’nun 26’ncı maddesi gayet açıktır. Bu maddeyi çiğneyenlere karşı yapılması gereken işlemler de çok bellidir. O TIR’larla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin, MİT’in yaptığı görevle alakalı dış dünyaya, içeriye nasıl bir algı oluşturulmak istendiği de ortadadır.

EL KAİDE’YE GİTMEDİ
Gerek El Kaide terör örgütü, gerek El Nusra terör örgütü veya başkaca terör örgütleri, adı ne olursa olsun, kim tarafından örgütlendirilip yapılandırılırsa yapılandırılsın, Türkiye Cumhuriyeti devleti de hükümeti de teröristlerin ve terör örgütlerinin karşısındadır. El Kaide’ye karşı da diğer terör örgütlerine karşı da alması gereken tavrı her daim almıştır, vermesi gereken mücadeleyi vermiştir, bundan sonra da verecektir. Ama birileri Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütlerine yardım ediyormuş gibi gayretin, çabanın içine giriyorlarsa, onlar da bilsinler ki bunlar beyhude çabalardır. Çünkü böyle bir yardım asla yapılmamıştır, yapılması da söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti masum Suriye halkının yanında olmuştur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem