Türkiye bu operasyonu konuşuyor

İşte 28 Aralık tarihi itibarıyla yaşanan ilginç gelişmelerBELGELER Mİ ÇALINACAKTI?Sav­cı Ce­lal Ka­ra ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nuy­la il­gi­li çok önem­li bir ay­rın­tı or­ta­ya çık­tı. Edi­ni­len bil­gi­le­re gö­re, ön

Türkiye bu operasyonu konuşuyor

İşte 28 Aralık tarihi itibarıyla yaşanan ilginç gelişmeler

BELGELER Mİ ÇALINACAKTI?

Sav­cı Ce­lal Ka­ra ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nuy­la il­gi­li çok önem­li bir ay­rın­tı or­ta­ya çık­tı. Edi­ni­len bil­gi­le­re gö­re, ön­ce­ki ge­ce so­ruş­tur­may­la il­gi­li bil­gi­le­rin bu­lun­du­ğu Ma­li Şu­be ka­tı­na kim­li­ği be­lir­siz bir şa­hıs gir­di. Ka­me­ra­la­ra yakalanan ki­şi­nin şu­be­de­ki bil­gi­sa­yar­lar­da ba­zı iş­lem­ler yap­tı­ğı tes­pit edil­di. Olay­da, oda­nın ka­ran­lık ol­ma­sı ne­de­niy­le kim­li­ği be­lir­le­ne­me­yen ki­şi­nin bil­gi­sa­yar­lar­dan ve­ri alış ve­ri­şi yap­tı­ğı dü­şü­nü­lü­yor. Olay­la il­gi­li in­ce­le­me baş­la­tıl­dı.

O MÜDÜRDEN 2 MİLYON NEDEN İSTENDİ

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle gerçekleşen operasyonda tutuklanan Halkbank Müdürü Aslan ile ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Taraf gazetesinin iddiasına göre, hükümete yakın bir gazetenin yöneticisi Aslan'dan 2 milyon lira istedi. Hükümete yakın gazetenin tepe yöneticisi, Halkbank Müdürü Aslan’a “Maaşları ödeyemiyorum, 2 milyon lira gönder” dedi.

AK PARTİ-POLİS KAVGASI

Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’ndaki konuşmasının ardından dağılan partililer ile polis arasında sözlü tartışmanın ardından arbede yaşandı.Erdoğan’ın konuşmasının ardından partililer havalimanını terk ederken barikatları aşarak VIP yoluna çıkmak istediler. Bu sefer çevik kuvvet polisi partililerin yola çıkmasına izin vermeyince sözlü ve küfürlü tartışma başladı. Partililer içinde bir kişi polise yumruk atmaya çalıştı ve bu esnada polis memuru da karşılık verince arbede yaşandı. Yaşanan olayın ardından polis arbede çıkartan memuru uzaklaştırdı.

SAHTE MAKBUZ İDDİASI

Türkiye'yi sarsan “Büyük Rüşvet” operasyonuyla ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı.Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutusunda bulunan 4.5 milyon Avro’nun imam hatip lisesi yapılması için yapılan bağış parası olduğu iddia edilmişti.Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, kamuoyunu tatmin etmeyen bu savunmayla ilgili bugüne kadar herhangi bir belge-bilgi ortaya çıkmadı. Bu süreçte üst düzey bir yetkiliden önemli bir iddia geldi. Tıpkı Deniz Feneri e.V. davasında olduğu gibi “sahte makbuz” basıldığı öne sürülüyor.

HER YERDE EYLEM VE TEPKİ VAR

Rüşvet ve yolsuzluğu protesto etmek için Taksim Dayanışması’nın yaptığı çağrıyla bir araya gelen kitleye polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.Türkiye’nin dört bir yanında toplanan halk, "Hırsız var" sloganıyla yolsuzluk ve rüşvete karşı eylem yapıyor. Ankara’da Güvenpark’ta yapılan eylemin yanı sıra İzmir, Adana, Kocaeli, Mersin, Edirne’de eylem yapıldı.Edirne'de “Çal çal nereye kadar, bitti artık buraya kadar”, "AKP mezara, halk iktidara", Çanakkale'de de "Hükümet istifa" sloganları atılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler