Türkiye boğazları kapatır mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Boğazından füzeli geçişle ilgili, "Bunları çok ciddiye almamak gerekir ama öbür tarafta egemenliğimize dönük sistematik bir harekete dönüşürse tabii ki Türkiye gerekli tedbirleri alır" dedi.   Cumhurbaşkanl

Türkiye boğazları kapatır mı?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Boğazından füzeli geçişle ilgili, "Bunları çok ciddiye almamak gerekir ama öbür tarafta egemenliğimize dönük sistematik bir harekete dönüşürse tabii ki Türkiye gerekli tedbirleri alır" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, bir Rus savaş gemisinin hafta sonunda İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında bir askerin omzunda füze taşırken görüntülendiği hatırlatılarak, "Krizin derinleşmesi ve bu tür görüntülerin tekrarlanması halinde boğazların Rus gemilerine kapatılması söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "O görüntüler çok çocukça tavırlar. Bunlar devlet ciddiyetiyle uyuşmayan bir takım tutumlar. Yani bunları çok ciddiye almamak gerekir ama öbür tarafta bizim egemenliğimize dönük sistematik bir tavra, harekete dönüşürse tabii ki Türkiye bununla ilgili gerekli tedbirleri alır. Çünkü burada uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız mahfuzdur. Rusya ile ilişkilerin bundan sonrası seyriyle ilgili olarak biz gerilimden yana olmadık, olmayacağız. Zaten son 15 gündür yaptığımız açıklamalar da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor ama tek taraflı haksızlığa da asla boyun eğmeyiz. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, iş adamlarının, öğrencilerin ve diğerlerinin zarar göreceği bir durumun da ortaya çıkmasına asla izin vermeyiz. Bu konuda da biz Rus makamlarının sorumluluk içerisinde hareket edeceğini ümit ediyoruz. Bu yöndeki çağrılarımızı da tekrar ediyoruz" karşılığını verdi.
 
İRAN DOĞAL GAZI KESTİ Mİ ?
 
İbrahim Kalın, İran’ın ‘ağır kış şartları’ bahanesiyle Türkiye’ye gönderdiği gazı kıstığı iddiasına ilişkin ise, "İran’dan gelen doğal gazda teknik bir sebepten doyalı azalma oldu. Arıza giderildi, şu anda bir sıkıntı yok" dedi. Kalın, yaklaşan kış şartlarının da hesap edilerek tüm önlemlerin alındığını da ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem