Türkiye alarma geçti!

Gümrük kapılarında Japon menşeli ürünler kontrolden geçirilirken, radyasyon testlerinin Ankara'daki adresi Esenboğa Havalimanı oldu. Japonya'da yaşanan felaketin ardından radyasyon riskine karşı gümrük kapılarında alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. T

Türkiye alarma geçti!

Gümrük kapılarında Japon menşeli ürünler kontrolden geçirilirken, radyasyon testlerinin Ankara'daki adresi Esenboğa Havalimanı oldu.

 

Japonya'da yaşanan felaketin ardından radyasyon riskine karşı gümrük kapılarında alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Türkiye'deki gümrük kapıları, deniz ve havalimanlarında da Japonya'dan gelen ürünler için özel önlemler uygulanmaya kondu. Radyasyon testlerinin yapıldığı Esenboğa Havalimanı'nda Japon ürünleri başta olmak üzere yabancı ülkelerden giriş yapan her şey titiz bir çalışmayla ayrıntılı ölçümden geçiyor. Radyasyon ölçümü Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile eş zamanlı olarak yapılıyor.

 

Aynı ölçümün bir benzeri yolcular üzerinde de uygulanıyor. Japonya'dan gelen yolcular radyasyon testlerine tabi tutuluyor. Türkiye'de her şeyin kontrol altında olduğunu belirten yetkililer gereksiz panik yaşanmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem