Türk robotu da ALS için meydan okudu

Türkiye’de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2, ALS hastalığına dikkat çekmek için ASIMO, HRP VE PETMAN’a meydan okudu.Üç robota meydan okuyan AKINCI-2 yayınlanan videoda, “Herkese merhaba, ben AKINCI-2. ALS hastalığının farkındalığını

Türk robotu da ALS için meydan okudu

Türkiye’de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2, ALS hastalığına dikkat çekmek için ASIMO, HRP VE PETMAN’a meydan okudu.

Üç robota meydan okuyan AKINCI-2 yayınlanan videoda, “Herkese merhaba, ben AKINCI-2. ALS hastalığının farkındalığını artırmak için şu anda karşınızdayım. İddiaya göre, kafamdan aşağı bir kova buzlu su dökeceğim ya da 100 dolar bağışta bulunacağım. Ben her ikisini de yapmaya karar verdim. Bu farkındalığı artırmak için 3 kişiyi daha düelloya davet etmem gerekiyor. ASIMO, HRP ve PETMAN’e meydan okuyorum” diyerek elinde bulunan bir kova buzlu suyu başından aşağı döküyor. Buzlu suyu başından aşağı döken AKINCI-2, “Bırrr, su da çok soğukmuş” diye tepki veriyor.

Genel merkezi Konya’da bulunan Akınsoft yazılım firması tarafından üretilen insansı robot “AKINCI-2” yürüyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler