Türk pilotunun zekası kurtardı

 Bölgede sık sık yol keserek güvenlik güçlerini tahrik edip üzerlerine çekmek isteyen PKK’lı teröristlerin, askerleri taşıyan helikopterlere haince bir tuzak kurdukları ortaya çıktı. Tunceli kırsalında, dağlık alanlarda helikopterlerin inebilecekleri düzl

Türk pilotunun zekası kurtardı

 

Bölgede sık sık yol keserek güvenlik güçlerini tahrik edip üzerlerine çekmek isteyen PKK’lı teröristlerin, askerleri taşıyan helikopterlere haince bir tuzak kurdukları ortaya çıktı.

 

Tunceli kırsalında, dağlık alanlarda helikopterlerin inebilecekleri düzlük alanları önceden tespit eden teröristlerin, buralara bomba yerleştirdikleri tespit edildi. 15 kişilik bir grup oldukları belirlenen teröristlerin, Ovacık karayolunda yol kestikten sonra kaçtıkları, alana askeri birlikleri ve helikopterleri çekmeye çalıştıkları anlaşıldı.

 

Teröristlere yönelik sabah saatlerinde Skorsky tipi helikopterlerle bölgeye gönderilen jandarma özel harekat timleri, dağlık alanda müsait bir zemine indirilmek istendi. Ancak helikopter pilotunun, iniş yapmayı planladığı zemindeki toprak alandan kuşkulanarak iniş yapmaması büyük bir facianın önlenmesini sağladı. Pilot, zemindeki toprağın kazıldığını, bir tuzağın olabileceğini düşünerek, helikopteri alana indirmeyerek geri döndü. Daha sonra alana gelen güvenlik güçleri, zemine, tahrip gücü çok yüksek bir bombanın yerleştirildiğini tespit etti. Bomba, etkisiz hala getirildi.

 

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 4 TERÖRİST YARALANDI

Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında kurulan ilk sıcak temasta 2 terörist öldürüldü, 4 terörist yaralandı. Helikopterlerin askerleri indireceği ormanlık alana PKK’lıların kurduğu bombalı tuzaklar imha edildi.

 

Pazar sabahı erken saatlerde Tunceli- Ovacık karayolunu Venk Köprüsü mevkiinde kesen PKK’lı teröristlerin, yolda bombalı tuzaklama yapmış olabilecekleri ihtimaline karşı ilk aşamada havadan müdahale edildi. Sikorsky helikopterle bölgeye ulaştırılan Jandarma Özel Harekat timlerinin müdahalesi üzerine teröristler kaçtı, saatlerce ulaşıma kapanan yol gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla yeniden açıldı. Kaçan PKK’lı teröristlerin Venk ve Aşağı Torunoba köyleri arasındaki ormanlık alanda olduklarını saptayan güvenlik güçleri bu sabah saat 04.00 sıralarında havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan ilk çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken 4 teröristin yaralandığı bilgisi geldi.

 

Bölgede güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma aralıklarla devam ederken, güvenlik önlemi olarak Tunceli- Ovacık karayolu çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem