Türk öğrencilerin büyük başarısı!

 Türkiye’den 13 öğrenci ortalama 1 Milyon 400 bin dolarlık bursla Amerikan Üniversitelerine kabul edildi. Her yıl binlerce öğrenci dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League okullarına burslu olarak yerleşebilmenin hayalini kuruyor. Tür

Türk öğrencilerin büyük başarısı!

 

Türkiye’den 13 öğrenci ortalama 1 Milyon 400 bin dolarlık bursla Amerikan Üniversitelerine kabul edildi.
 
Her yıl binlerce öğrenci dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League okullarına burslu olarak yerleşebilmenin hayalini kuruyor. Türkiye’den öğrencilere Ivy League’de burslu olarak yerleşebilme imkanı sunan Ivy Learning, 13 öğrencisini ABD’nin en iyi okullarına servet değerindeki burslarla yerleştirdi.
 
Amerikan üniversiteleri, YÖK onayının yanı sıra sunduğu eğitim ve kariyer olanakları ile Türkiye’den öğrenciler için en cazip seçenekler arasında önemini her geçen gün arttırıyor. Dünyanın birçok ülkesinden her yıl binlerce öğrenci, ABD’nin Harvard, Princeton, Yale ve Georgetown gibi prestijli
okullarının yer aldığı Ivy League’e kabul edilebilmek için zorlu bir süreçten geçiyor. YGS ve LYS sınavlarında başarı şartı olmadan, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinde, istenilen bölümde burslu olarak üniversite eğitimlerine başlayabiliyor.
 
Ivy League’e girmek isteyen öğrencilere, geleceklerini doğru yönetmeleri konusunda kapsamlı bir program sunan Ivy Learning, Türkiye'den 13 öğrenciyi servet değerinde burslarla Amerika’nın en iyi üniversitelerine yerleştirdi. Ivy Learning Genel Müdürü İsmail Topkaya, öğrencilerin başarısıyla ilgili şunları söyledi: “Çok az sayıda öğrencinin kabul edildiği Ivy League’de eğitim almak için kapsamlı bir çalışma programı ve kuvvetli bir başvuru gerekiyor. Öğrencilerin profesyonel eğitimcilerden destek almaları başarı fırsatlarını arttırıyor. Bu anlamda kurumumuzdan destek alan 13 öğrencimiz de bizi şaşırtmadı. Gece gündüz süren yoğun bir çalışma temposunun ardından beklediğimiz başarıyı elde ettiğimizi düşünüyoruz.”
 
Topkaya, Ivy Learning’de öğrencilere geleceklerini doğru kodlamaları konusunda yardımcı olduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Ivy Learning olarak, her öğrenciyi, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirip, sosyal yönlerini de kuvvetlendirerek zorlu sınavlara güçlü bir başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Öğrenciler bu süreçte edindikleri tecrübeler ile daha da olgunlaşırken, güvenleri gelişiyor ve ulaşmak istedikleri hedeflere sağlam adımlarla ilerliyorlar.”
 
İşte öğrencilerden başarı hikayeleri:
 
Mehmet Emin Şaka; İyi bir ekonomist olmak isteyen Mehmet Emin Şaka, hedefine sağlam adımlarla ilerliyor. Ailesindeki ilk üniversite mezunu olacak Şaka, Yale, Swathmore College, Brown ve Columbiaüniversitelerine kabul edildi. Şuan Galatasaray Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olan Şaka, tercihini 268.000 dolarlık bursla Yale Üniversitesi’nden yana kullandı.  En büyük hayalinin Amerika’da iyi bir eğitim almak olduğunu belirten Şaka, Ivy Learning’in profesyonel kadrosu ile birlikte yoğun bir çalışma programının ardından bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti. 
 
 Mevlüt İkiz; Mehmet gibi iyi bir ekonomist olmayı hedefleyen Mevlüt İkiz, Ivy Learning ile başladığı yoğun çalışma programının ardından hedefini gerçekleştirmeyi başardı. Yale, Columbia, Cornell ve Swathmore College’dan kabul edilen Mevlüt İkiz, tercihini 252.000 dolarlık bursla Yale Üniversitesi’nden yana kullandı. Şuan Galatasaray Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olan Mevlüt İkiz, Mehmet Emin Şaka ile de çok yakın arkadaş. İkiz ve Saka bu zorlu sürece birlikte hazırlandıklarını, tüm program boyunca birbirilerine destek olduklarını belirtiyor.
 
Tarık Çaşkurlu; Annesi ve babası doktor olanTarık Çaşkurlu, başarılı bir aileden geliyor. Avusturya Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olan Çaşkurlu, Georgetown Üniversitesi’ne burslu olarak kabul edildi. Daha önce Amerika’da okumanın bir rüya olduğunu, bunu başaramayacağını düşünen Çaşkurlu, Ivy
Learning’le hayallerine kavuştuğunu dile getiriyor.
 
Mevlüt İkiz, Mehmet Emin Şaka ve Tarık Çaşkurlu; Onlarınki başarı hikayesi. Hayal ettiler, doğru bir tercih yaptılar, çok çalıştılar ve başardılar. Tüm dünyanın hayalini kurduğu üniversitelere burslu kabul edilerek gelecek nesillere örnek oldular. Bu mükemmel sonucun haklı gururunu yaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler