Türk mafya babasına Hollanda'da infaz

Hollanda’daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, başkent Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 44 yaşındaki iki kız çocuk babası Fidan, yılbaşı günü Amsterdam’ın Noord ilçesinde otomobilinde silahlı saldırıya u

Türk mafya babasına Hollanda'da infaz
Hollanda’daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, başkent Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 44 yaşındaki iki kız çocuk babası Fidan, yılbaşı günü Amsterdam’ın Noord ilçesinde otomobilinde silahlı saldırıya uğradı. Vatan'ın haberine göre saat 15.30 sularında meydana gelen olay sırasında Okan Fidan, Volvo marka otomobilinin direksiyonu başında ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fidan’ın içinde bulunduğu BMW marka bir otomobilde yine Amsterdam’da 11 Ağustos 2010 tarihinde bomba patlamış, ancak aracın zırhlı olması nedeniyle olayda ölen olmamıştı.
 
İstanbul'da 10 günde 3. infaz
 
Fidan’ın daha önce bir Türk uyuşturucu baronunun koruması olduğu ve patronunun 4 Aralık 2007 tarihinde Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıdan sorumlu tuttuğu Fidan’ın işine son verdiği gibi ayrıca intikam peşinde olduğu iddia ediliyor. Okan Fidan’ın öldürülmesiyle bu olay arasında bağlantı bulunup bulunmadığı bilinmiyor.
 
Geçtiğimiz Eylül ayında Naci Şerifi Zindaşti’nin hedef alındığı silahlı saldırıda yanlışlıkla kızı ve şoförünün öldürülmesinin ardından 2  hafta önce Sarıyer’de öldürülen Ali Ekber Akgün’ün Hollanda bağlantıları polisin cinayetlerin bu ülkeyle bağlantılı olabileceği yönünde araştırma yapmaya yönlendirdi. Sarıyer’deki olaydan 9 saat sonra da Vedat Şahin’in yanındaki adamıyla öldürülmesi bu olayın da aynı hesaplaşmanın bir sonucu olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Saldırıların ardından Hollandalı yetkililer Türkiye’ye gelerek bilgi aldı. Türk savcıların da bu saldırıların Hollanda’daki hesaplaşmayla ilgili olup olmadığını araştırdıkları ve Hollandalı yetkililerden bilgi alacakları öğrenildi.
 
Baronun ölüm listesi
 
Hollanda’da tutuklu bulunan “Komiser” lakaplı uyuşturucu baronu Dino Soerel’in geçen yıl Yunanistan’da 2 ton ve Türkiye girişlerinde TIR’larda 500 kilogramın üstünde eroinin yakalanması üzerine, birlikte çalıştığı kişileri muhbirlikle suçladığı ve 30 kişilik bir ölüm listesi hazırladığı öne sürülmüştü. Türkiye’de saldırıya uğrayan isimlerin de bu listede olduğu iddia edilirken, Fidan’ın da bu listede olup olmadığı araştırılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler