Türk kızı zorba kurbanı

Avustralya’da, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına dadanan kişilerin baskı ve tehditleriyle hayatı kâbusa dönen lise öğrencisi Şeniz Erkan, kendini bir trenin altına atarak can verdi.Bunun üzerine Avustralya Başbakanı, benzer ‘sanal zorbalıklar’la s

Türk kızı zorba kurbanı

Avustralya’da, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına dadanan kişilerin baskı ve tehditleriyle hayatı kâbusa dönen lise öğrencisi Şeniz Erkan, kendini bir trenin altına atarak can verdi.

Bunun üzerine Avustralya Başbakanı, benzer ‘sanal zorbalıklar’la savaş için, 125 milyon dolarlık kaynağın kullanımı talimatı verdi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan 14 yaşındaki Türk kızı Şeniz Erkan, kendisine ait sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına girerek tehdit ve saldırılarda bulunan “sanal zorbaların” baskısına dayamayıp, geçen hafta intihar etti.

KIBRISLI TÜRK AİLE ŞAŞKIN 

Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk Erkan ailesi için, küçük kızları Şeniz’in intiharı beklenmedik bir anda geldi. Geçen çarşamba evinin yakınındaki demiryolunda trenin önüne atlayarak intihar eden Şeniz’in babası Şenol Aykut, “Hiçbir şeyden şüphelenmedik. Çok canlı, neşeli ve normal bir yaşamı vardı. Anneler, babalar evlatlarınıza dikkat edin. Sanal zorbaları, kızım intihar edene kadar duymamıştım. Bize anlatmadı” dedi.

Avustralya televizyonlarının günlerdir haber yaptığı olayla ilgili konuşan Şeniz’in ağabeyi Aykut Erkan, “Facebook dahil tüm hesaplarına girmişler. Onun adıyla herkese iğrenç mesajlar atmışlar. Cep telefonuna da tehdit, baskı mesajları gelmiş” diye konuştu. Şeniz’in okulu Taylors Lakes Müdürü Geoff Pell de, polisin geniş bir soruşturma yürüttüğünü söyledi. Bu bağlamda, Şeniz’in bir süredir bazı öğrencilerin “kabadayılıklarıyla” baskı altında olduğu iddiası da inceleniyor.

BAŞBAKAN 125 MİLYON DOLARLIK SAVAŞ AÇTI

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, Şeniz’in intiharı üzerine hükümetin kamu sistemleri için kurduğu siber-savunma sistemini ‘sanal zorbalığa’ karşı savaşla görevlendirdi. 125 milyon dolarlık yatırımla kurulan sistemin uzmanları, Facebook, Google, MSN ve Yahoo başta, önde gelen sosyal paylaşım sitelerini takibe alacak. Gillard, böyle bir saldırının hemen yetkililere bildirilmesi çağrısında da bulundu. 

NEDİR?

SİBER zorbalık (Cyber bullying), özellikle Batı’da kullanılan bir kavram. Bir kişinin, bir başka kişiyi internette sürekli taciz etmesi, baskı altına alması anlamına geliyor. Bilhassa öğrenciler, okulda iyi anlaşamadıkları başka çocuklara hayatı internette zehir ediyor. Zorbalık okul bahçelerinden sanal aleme taşıyor. İntiharın ardından “sanal zorbalığı” mercek altına alan Avustralya ve İngiltere basını, aileleri uyardı. Avustralya Başbakanı Julia Gillard çocuk yaştaki gençler başta olmak üzere, ebeveynlere, “Daha dikkatli olun ve hemen polise bildirin” çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem