Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA , Nijer’e Hayat Vermeye Devam Ediyor

Nijer’in değişik bölgelerinde çalışma göstermeye devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA , Boko Haram tehdidinden dolayı Nijerya’dan Nijer’in Diffa bölgesine sığınan mültecilere ve bölge halkına Ramazan ayında kullanılması için 40

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA , Nijer’e Hayat Vermeye Devam Ediyor
Nijer’in değişik bölgelerinde çalışma göstermeye devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA , Boko Haram tehdidinden dolayı Nijerya’dan Nijer’in Diffa bölgesine sığınan mültecilere ve bölge halkına Ramazan ayında kullanılması için 40 ton millet (yem bitkisi), 40 ton mısır, 42 ton toz şeker, 50 bidon yağ, 450 karton bisküvi ve 2 bin 520 tane battaniye temin etti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Niamey PKO tarafından temin edilen malzemeler, yoğun emniyet önlemleri altında yapılan törenle yetkililere teslim edildi. Dağıtım törenine Nijer Cumhurbaşkanının eşi Dr. Malika İssoufou Mahamadou, Meclis Başkan Yardımcısı Daouda Marthe, Orta Eğitim Bakanı Bety Aichatou, Temel Eğitim Bakanı Ali Mariama İbrahim, Turizm Bakanı Yahayou Abdou, Diffa Eyaleti Valisi Yacoubou Gaoh, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA yetkilileri ve bölge halkı katıldı.
Halkın yoğun katılım gösterdiği ve renkli yerel gösterilere sahne olan törenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanının eşi Dr. Malika, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA tarafından gercekleşen bu yardımla bir yandan terör, başka yandan kuraklıkla çabalayan mültecilerin Ramazan ayını rahat geçireceğini ifade etti . Dr. Malika, ne vakit yardıma gereksinim duysalar kardeş memleket Türkiye’nin yanlarında olduğunu ve bundan dolayı Türk halkına teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.
Boko Haram’ın Nijerya’nın kuzey bölgesinde faaliyetlerini artırmasından akabinde Nijer’in Diffa sınır bölgesi binlerce mülteciye hane sahipliği yapmıştı. Bu vaziyet Nijer Cumhuriyeti için çok büyük bir mülteci ve emniyet sorununu doğurmuştu. Terör örgütünün bölgeye 50 kilometre uzaklıktaki Gueskerou köyünde 17 Haziran’da yaptığı saldırı neticesi 38 şahıs yaşamını kaybetmişti.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA , Nijer’e Hayat Vermeye Devam Ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler