Türk Halkı silah bırakacak!

 PKK'nın silah bırakması için yürütülen çalışmalar devam ederken, Türkiye sivil yaşamda da silahsızlanıyor. TBMM'ye 4 yıl önce sunulan ancak tartışmalara yol açınca alt komisyon görüşmelerinden sonra kadük kalan Silah Yasa Tasarısı hükümet tarafından ayne

Türk Halkı silah bırakacak!

 

PKK'nın silah bırakması için yürütülen çalışmalar devam ederken, Türkiye sivil yaşamda da silahsızlanıyor. TBMM'ye 4 yıl önce sunulan ancak tartışmalara yol açınca alt komisyon görüşmelerinden sonra kadük kalan Silah Yasa Tasarısı hükümet tarafından aynen yenilendi. Meclis'e sunulan tasarı ile silah affı da getiriliyor.
 
HESAP SORULMAYACAK
 
30 Kasım 2002'de kaldırılan OHAL bölgesi dahil, yasa dışı silahı olanlara, bir yıl içinde teslim etmeleri durumunda hesap sorulmayacak. Tasarının getirdiği düzenlemeye göre; imali, ithali, taşınması, bulundurulması, satışı yasaklanan veya izne bağlanan silah ve malzemeleri izinsiz olarak elinde bulunduranlar, bu kanunun yayımı tarihinden itibaren 1 yıl içinde bunları kolluk birimlerine teslim etmekle yükümlü olacak. Bunları süresi içinde kendiliğinden teslim edenler hakkında soruşturma kovuşturma yapılmayacak. Silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine mülki idare amiri karar verecek. OHAL Valisinin izniyle menşeine bakılmaksızın ruhsat verilen silahlara, bölge dışına çıkarılamayacağından dolayı 'bulundurma' ruhsatı verilebilecek.
 
MAGANDAYA AĞIR CEZA
 
Tasarıyla silah magandalarına da ceza geliyor. Düğün, nişan, kına törenleri ile herhangi bir kutlama merasimi esnasında veya alkollü içki tüketiminin yapıldığı eğlence yerlerinde ateşli silahla bir suç işlenmesi halinde verilecek ceza, yarısı kadar artırılacak.
 
'Bara pavyona silah alınmasın'
 
Yeni yasa çalışması bireysel silanlanmaya karşı çıkan sivil toplum örgütleri de herakete geçti. Umut Vakfı uzmanlardan oluşan bir heyet kurup rapor hazırladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem