Türk Giresun fıkrateyni kurtardı

ABD'den Irak'a intikal etmekte olan Türk bayraklı "M/V Kıran Asya" isimli ticaret gemisinin dün sabah Umman'ın 85 mil doğusunda deniz haydutları tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölgede bulunan

Türk Giresun fıkrateyni kurtardı

ABD'den Irak'a intikal etmekte olan Türk bayraklı "M/V Kıran Asya" isimli ticaret gemisinin dün sabah Umman'ın 85 mil doğusunda deniz haydutları tarafından saldırıya uğradığı bildirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölgede bulunan TCG GİRESUN Fırkateyni helikopterini de kaldırarak ticaret gemisini deniz haydutlarının saldırısından kurtardı.

 

Açıklamaya göre, deniz haydutları; başarısız saldırı girişiminden bir saat sonra aynı bölgede bir Türk şirketine ait Panama bayraklı M/V Avramit ve Çin bayraklı F/V Zen HUA isimli balıkçı gemisine saat 08.30'da saldırıda bulundu. Bunun üzerine, bölgede bulunan helikopter tarafından yapılan uyarılar ile deniz haydutları engellendi ve gemilerin güvenli bir şekilde seyirlerine devam etmeleri sağlandı.

 

Bölgede planlı faaliyetlerine devam eden TCG GİRESUN Fırkateyni'nin M/V Kıran Asya ve M/V Avramit gemilerine intikalleri süresince destek sağlayacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler