Türk Bayrağını öce yırttılar sonra da....

 Çözüm süreciyle birlikte Van'da 11 saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda bayrak yakıldı, Atatürk büstü koparıldı, sınıflara molotof atıldı... Van polisi, okulları yakarak müzakere sürecini sabote etmeyi amaçlayan 5 kişiyi gözaltına aldı. Polisin şüphelile

Türk Bayrağını öce yırttılar sonra da....

 

Çözüm süreciyle birlikte Van'da 11 saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda bayrak yakıldı, Atatürk büstü koparıldı, sınıflara molotof atıldı...
 
Van polisi, okulları yakarak müzakere sürecini sabote etmeyi amaçlayan 5 kişiyi gözaltına aldı. Polisin şüphelileri tespit etmesini sağlayan yakılan bir okulda çocukları okuyan mahalle sakinleri oldu. Olayın "Müzakere atmosferine komplo" olduğunu belirten vatandaşlar, okul yakanları tek tek polise ihbar etti.
 
18 yaşından küçük A.T, S.A, F.Ö, M.D, ve S.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin çocuk mahkemesine çıkarılacağı belirtildi. Terör örgütünün okul kundaklamalarında çocukları seçtiği aktarıldı. Müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte, süreci sabote etmeye yönelik okul kundaklamalarının arttığı belirtiliyor.
 
10 Mart'ta BDP Eş Başkanı Gütan Kışanak, bir otelde BDP tabanına müzakere sürecini anlatmış destek istemişti. Kışanak'ın Van'da müzakereyi anlattığı akşam, etüt çalışması yapılan bir okula molotof atıldı. Çözüm süreciyle birlikte Van'da 11 saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda bayrak yakıldı, Atatürk büstü koparıldı, sınıflara molotof atıldı...
 
Terör örgütü mensupları 16 Mart'ta Van Gölü İlköğretim Okulu'na saldırırken ana sınıfına bile zarar verdi. Öğretmenler odası ve bilgisayar sınıfı tamamen yandı. Türk bayrağı önce yırtıldı ardından yakıldı. Okul kantini de soyuldu.
 
Sürecini sabote etmeyi amaçlayan okul kundaklamaları en çok Van halkını rahatsız ediyor. Van halkının sürecin akamete uğrayacağı endişesi taşıdığı belirtiliyor.
 
Van'da kızı kaçırılan korucu Sancar ailesi, kızlarının iadesi için Van İnsan Hakları Derneği’ne başvurmuş ve tam destek almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem