Türk Bayrağı mucizesi!

İstanbul’da 2010 yılında Tarihi Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangın büyük hasara neden olmuştu. Sabaha karşı ise İstanbul’un diğer bir tarihi yapısı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binasında yangın çıktı.Olay yerine çok sayıda itfaiye

Türk Bayrağı mucizesi!

İstanbul’da 2010 yılında Tarihi Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangın büyük hasara neden olmuştu. Sabaha karşı ise İstanbul’un diğer bir tarihi yapısı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binasında yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın yaklaşık 1 buçuk saatte kontrol altına alınabildi. Yangında tarihi bina tamamen kül olurken, Türk bayrağına hiç birşey olmadı. Söndürme çalışmaları sırasında ıslanan Türk Bayrağı kuruması için itfaiyeciler tarafından pencereye asıldı.
 
Fatih Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde saat 06.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tarihi binanın tümünü sardı. Binanın etrafında bulunan diğer yapılara alevlerin sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarfetti. 
 
BÜTÜN BİNA TAHRİP OLDU     
 
Yangına Fatih itfaiye ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, çevre ilçelerdeki tüm itfaiye grupları da olay yerine sevk edildi. Yangın yaklaşık 1 buçuk saatte kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.
 
"ELEKTRİK KONTAĞI ŞÜPHESİ VAR"
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangınla ilgili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız açıklama yaptı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Gece olması ve içeride kimsenin olmaması bizi sevindiriyor. Ancak tarihi bir bina içimiz yanıyor" dedi. Yıldız, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak ise, "Elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ancak tam netleşmedi. Alevler içeride alt katlara kadar sıçradı. Bütün bölümlerde yoğun olarak evrak vardı" diye konuştu.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. Yangının birden bire yayılmasının nedeni binanın içi ahşap. Zamamında müdahale edildi. En azından binanın dıştan hasar görmesi engellendi. Ucuz atlatıldı diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
 
“YANGIN UCUZ ATLATILDI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sabah saat 06.00 civarında başlamış yangın. Kesin olarak neden başladığı henüz belli değil. Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. Yangının birden fazla yerde çıkmasının bir nedeni de etrafı kagir ama içi ahşap yukarıdan aşağıya. Birden bire de yayılmış. Arkadaşlar olağanüstü bir çalışmayla çalışıyorlar. Zamanında müdahale edildi. En azından binanın dıştan zarar görmesini engellediler. İnsan kaybı yok.
 
Çevredeki binalarda da ciddi tehlikeler olabilirdi, hemen yanıbaşında Ziraat Bankası'nın restore edilen ilk borsa binası vardı. O en azından muhafaza edildi. Çevre binalar muhafaza edildi. Gayret eden herkese teşekkür ediyoruz. Ucuz atlatıldı diye düşünüyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler