Türk askerine Helga uyarısı

Patriot görevi için K.Maraş’a gelenler arasında 20 Alman kadın asker de var.Gazi Kışlası’ndaki askerler için Mehmetçiğe, “misafirperver olun ama fazla samimi olmayın” denildi. Suriye’nin balistik füze saldırı tehditine karşı Almanya tarafından kurulan ve

Türk askerine Helga uyarısı

Patriot görevi için K.Maraş’a gelenler arasında 20 Alman kadın asker de var.

Gazi Kışlası’ndaki askerler için Mehmetçiğe, “misafirperver olun ama fazla samimi olmayın” denildi.
 
Suriye’nin balistik füze saldırı tehditine karşı Almanya tarafından kurulan ve aktif hale getirilen patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Kahramanmaraş’taki Gazi Kışlası’nda erlere “Helga uyarısı” yapıldı.
 
Kışladaki Türk askerlere, başta 20 kadın asker olmak üzere Alman askerlerle ilişkilerde dikkatli olunması emredildi. Uyarıda, “Alman kadın askerlere yaklaşımınıza dikkat edin, misafirperver olun ama şakalaşıp fazla samimi olmayın” denildi.
 
Alkollü gezmeyin
 
Yaklaşık 300 Alman askerinin bulunduğu Gazi Kışlası’nda, Türk ve Alman askerlerine çeşitli uyarılarda bulunulduğu ortaya çıktı.
 
Edinilen bilgilere göre Almanya Büyükelçiliği, kışlada bulunan yaklaşık 300 Alman askerinin komutanlarına brifing verdi. Brifingde, “Türk komutanların karşısında ayak ayak üstüne atmayın, Maraş sokaklarında alkollü gezmeyin” denildi.
 
Hatta sesli burun silmeyin gibi uyarılarda bile bulunuldu. Gazi Kışlası’ndaki sorumlu komutanlar da Almanlara özel talimatlar çıkarttı. Talimatlarda, “Kışla içerisinde görev kağıdı olmadan araçlarla dolaşmayın ve alkol kullanımı yasak” uyarısı yapıldı. Kışladaki Mehmetçik ise başta 20 Alman kadın asker olmak üzere Alman askerlerle ilişkileri konusunda uyarıldı.
 
Kışladaki Türk askerlere, “Alman kadın askerlere yaklaşımınıza dikkat edin, misafirperver olun, ama şakalaşıp fazla samimi olmayın” denildi. Alman askerlerin, sivil kıyafetle dahi olsa Maraş’ta, vatandaşla iletişime geçmelerinin yasak olduğu belirtildi.
 
Ayrıca kışlada konuşlandırılan radar ve füze sistemlerine Türk askerlerin fazla yaklaşmaması için talimat verildi. Askerler radyasyon riski nedeniyle sistemlere 1 km mesafeden fazla yaklaşamıyor. Alman askerlerin de mesafeli durduğu bataryalarla ilgili sadece bakım ve yakıt takviyelerinde görevlendirilmiş Alman askerler hazır bulunuyor.
 
Bu arada Gazi Kışlası’nda geçmişte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in tugay komutanı olarak görev yaptığı öğrenildi.
 
Kışla girişinin bir tarafında Kahramanmaraş Fatih Lisesi, diğer yanında ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait “Kışla Kuran Kursu” bulunması dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler