Turistlerin korkulu rüyası oldu

Edirne’de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro sanmaları sonucu geri adım attı.Edirne’de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro

Turistlerin korkulu rüyası oldu

Edirne’de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro sanmaları sonucu geri adım attı.

Edirne’de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro sanmaları sonucu geri adım atarak etiketlerinde TL’nin kısaltmasına da yer verdi.

Balıkçı Yasem Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendiklerini ve bu nedenle hemen yeni simgeyi fiyat etiketlerine yazdıklarını belirtti.

Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle kente çok sayıda Bulgar ve Yunan turist geldiğini, yabancıların yeni simgeyi tanımadığını ifade eden Eren, şunları söyledi: "Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendik ve kısa süre içerisinde etiketlerimize işleme kararı aldık. Yalnız bu süreçte küçük bir sorunla karşılaştık. Sınır ili olmamız dolayısıyla çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşterilerimiz yeni simgeyi avroya benzetince fiyatları çok pahalı buldular.

İçlerinden sık sık Edirne’ye gelip giden ve Türkçe’yi konuşabilen bazı turistler ’fiyatlara zam mı yaptınız?’ diye sorunca, biz de durumu fark ederek iki simgeyi bir arada kullanma kararı aldık. Turistler alışıncaya kadar fiyat etiketlerinde eski ve yeni simge bir arada kullanılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem