Turist sayısı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi

Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 8 aylık döneminde 1 milyon 515 bin turist ziyaret ederken, bölg

Turist sayısı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi

Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 8 aylık döneminde 1 milyon 515 bin turist ziyaret ederken, bölgeye gelen turist sayısı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi.

UNESCO’nun Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 515 bin 543 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Bölgedeki müze ve ören yerlerini geçtiğimiz 2014 yılının aynı döneminde ise 1 milyon 480 bin 599 turist ziyaret etmişti. Gerek Türkiye’deki terör olayları gerekse de sınır bölgelerinde gelişmelere karşın Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turist sayısının geçtiğimiz yıla oranla artış göstermesi dikkat çekti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada, 2014 yılı içerisinde ve bu yılın ilk aylarında Uzakdoğu ülkelerinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ile birlikte 2015 ya aylarında bölgeye özellikle Çinli, Hong Konglu ve Malezyalı turistlerin büyük ilgi göstermeye başladıklarını ifade etti.

Bölgeye gelen turist sayısının her ne kadar geçtiğimiz yıla oranla artış gösterse de 2015 yılında daha fazla turist çekmeyi amaçladıklarını bunun Türkiye’nin komşu ülkelerinde yaşanan gelişmelerden dolayı bunun gerçekleşmediğini kaydetti. Ceylan, “Ülkemizdeki ve dünyadaki en önemli kültür turizm destinasyonlarından birisi hiç kuşkusuz Kapadokya. Bölgemizde her geçen yıl daha fazla turist ağırlanmakta. Bu sayede bölge ve ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlanmakta.

Özellikle son yıllarda yaptığımız tanıtım faaliyetleri meyvelerini vermeye başlıyor. Son olarak Hindistan, Malezya, Singapur, Çin ve Hong Kong gibi ülkelerde yaptığımız çalışmaların ardından bu ülkelerden gelen turist sayısında önemli artışlar oldu. Elimizdeki verilere göre geçtiğimiz yıla oranla turizm gelirlerimiz ve turist sayımız az da olsa artış gösterdi. Buna rağmen biz ülkemizde ve sınırlarımızdaki yaşanan bazı gelişmelerden dolayı turizmde umduğumuzu bulamadık. Umarım önümüzdeki yıllarda daha iyi olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem