Tunceli'de Teröristlerle sıcak temas

Tunceli'nin Hozat ilçesinde akşam saatlerinde kalabalık bir PKK'lı grup ile çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürülürken bölgede yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Akşam saat 16.30 sularında kalabalık bir PKK'lı grubun Hozat ilçesi Yüceldi köyü Jandarma

Tunceli'de Teröristlerle sıcak temas

Tunceli'nin Hozat ilçesinde akşam saatlerinde kalabalık bir PKK'lı grup ile çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürülürken bölgede yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

 
Akşam saat 16.30 sularında kalabalık bir PKK'lı grubun Hozat ilçesi Yüceldi köyü Jandarma karakolu yakınlarında tespit edilmesi ile birlikte bölgeye operasyon düzenlendi.
 
Çed deresi vadisinden Yüceldi karakoluna doğru hareketlenen PKK'lılar daha önce konuşlanan askerler tarafından fark edilince sıcak temas sağlandı.
 
Kalabalık PKK'lı grup ile çıkan çatışmaların gece saatlerinde de devam ettiği ve zaman zaman şiddetlendiği belirtiliyor.
 
Yüceldi Jandarma karakoluna saldırı hazırlığında olan PKK'lıların önceden farkedilmesi ile karakola saldırı son anda önlenirken şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 2 PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği  bildirildi.
 
Akşam saat 16.30 sularında başlayan çatışmalardan sonra Tunceli Jandarma Komutanlığı ve Hozat 51. Motorlu Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye  çok sayıda özel eğitimli birlik  helikopterler ile sevk edilirken, PKK'lıların bulunduğu Çed deresi vadisinin kobra helikopterleri tarafından yoğun bir şekilde bombardıman altına alındığı öğrenildi.
 
Sarp kayalık ve sık ormanlıkların yoğun olduğu Ced deresi vadisine kaçan PKKlıların takibinin devam ettiği bölgeye  gece saatlerinde çok sayıda birlik sevk edildiği kaydedildi.
 
Tunceli Valiliği'nden de gece saatlerinde yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Hozat ilçesi Yüceldi köyü yakınlarında akşam saat 16.25 sularında bir grup  bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak  temas sağlanmış bölgede çatışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar 2 PKK'li ölü ele geçirilmiştir"
 
Tunceli Valiliği'nden verilen bilgide bölgede çatışmaların devam etmesi nedeniyle sabah saatlerinde bölgede yapılacak arazi araması sonrası geniş bir açıklama yapılacağı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem