Tunceli'de operasyon genişletildi

 Tunceli'de 4'üncü Komando Tugayı ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordine ettiği operasyonun kapsamı genişletilirken Hozat, Pülümür ve Pertek İlçesi'nin kırsal kesimine yayıldı. Bu sabah erken saatlerde 4'üncü Komando Tugay ile Hozat İlçesi'nde konuşl

Tunceli'de operasyon genişletildi

 

Tunceli'de 4'üncü Komando Tugayı ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordine ettiği operasyonun kapsamı genişletilirken Hozat, Pülümür ve Pertek İlçesi'nin kırsal kesimine yayıldı.

 

Bu sabah erken saatlerde 4'üncü Komando Tugay ile Hozat İlçesi'nde konuşlu bulunan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nden çıkan zırhlı araçlar, Çiçekli ve Geyiksuyu Bölgeleri ile Pertek ile Hozat İlçesi arasında bulunan Hıdır Damı Bölgesi'ne özel eğitimli birlikleri taşıdı. Kış mevsiminde kaldıkları mağaralardan çıkarak hareket haline geçen bir grup teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, dün merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekli Bölgesi, Rabat Vadisi ve Dinar Deresi bölgelerinde başlayan operasyon, bugün Pertek, Hozat kırsalına da kaydırıldı. Teröristlerin dün tespit edildiği Dinar Deresi çevresindeki sarp kayalıklar, Rabat Vadisi iç kesimleri, Demirkapı ve Esenyurt Bölgelerinde yoğunlaşan operasyon, bugün Pertek ve Hozat İlçeleri arasında kalan Çiçekli ve Geyiksuyu Bölgeleri'ni de içine aldı. 

 

Tunceli 4'üncü Komando Tugayı ve Hozat İlçesi'nde konuşlu bulunan 51'nci Motorlu Piyade Komutanlığı'ndan hareket eden çok sayıdaki zırhlı araç, Pertek ve Hozat İlçeleri arasında bulunan Hıdır Dam'ı bölgesine özel eğitimli birlikleri sevketti.

 

Dinar Deresi, Rabat Vadisi iç kesimleri, Demirkapı ve Esenyurt Bölgeleri'nde dün erken saatlerinde başlatılan operasyonlarda yer yer çatışmaların çıktığı bildirildi. 

 

Kış mevsiminde kaldıkları mağaralardan çıkan PKK'lı teröristlerin operasyonların yapıldığı bölgelerde daha çok sık ağaçlı vadilere doğru kaçtığı belirtilerek, operasyonların zorlu arazi koşullarına rağmen devam ettiği ifade edildi. Operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda teröristlerin kayıp verdiği öne sürülürken henüz arazi taraması yapılmadığı için ölü ve yaralı sayısı hakkında bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler