Tunceli'de hain pusu!

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lılar, araçtan indirdikleri geçici köy korucusu Mustafa Akçiçek'i (65) silahla vurup öldürdükleri kavşakta, gece olay yerine gelecek güvenlik güçlerine tuzak kurmak amacıyla asfalt yola t

Tunceli'de hain pusu!

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lılar, araçtan indirdikleri geçici köy korucusu Mustafa Akçiçek'i (65) silahla vurup öldürdükleri kavşakta, gece olay yerine gelecek güvenlik güçlerine tuzak kurmak amacıyla asfalt yola tuzakladıkları patlayıcıları, askerin gün ağarınca gitmesi sonucunda patlatamadılar.

Edinilen bilgilere göre, Nazımiye İlçe merkezinde oturan ve geçici köy korucusu kadrosunda 15 yıldır Hükümet Konağı'nda bekçilik yapan Mustafa Akçiçek, bugün saat 19. 00 sıralarında 2 yakını ile ticari taksi tutarak ikamet ettiği Ramazan Köyü'ne doğru yola çıktı. Nazımiye'ye 15 kilometre mesafede bulunan köye gitmek üzere bindiği otomobil köye 4 kilometre mesafedeki Doğantaş Köyü Kavşağı'nda yolu PKK'lı bir grup terörist tarafından kesildi.

Silah tehdidi ile araçtakileri indirdikten sonra Mustafa Akçiçek'i, 'devletle işbirliği yaptığı ve PKK'lıların yerlerini askerlere ihbar ettiği' gerekçesiyle otomobilden indirerek 30 metre uzaklıktaki bir noktaya götürerek, uzun namlulu silahla öldürdüler. Ticari takside bulunan diğer 2 kişiye dokunmayan PKK'lılar, yakında bulunan dağlık ve ormanlık alana doğru kaçtılar.

Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ancak, teröristlerin kaçarken, güvenlik güçlerinin geçiş yollarına patlayıcı tuzakladıkları ihtimaline karşı önlem olarak sabah saatlerinde olay yerine gittiler.Askerler,olay yeri olan Doğantaş Köyü Kavşağı'na ortalık aydınlanınca ulaşıp Akçicek'in cesedini aldılar.

Olayın geçtiği kavşakta,asfaltın ortasına döşenmiş ve ormanın içlerine kadar uzatılmış kabloyla kumanda edilen ve asfaltın ortasına gömülmüş patlayıcı tuzak,gece operasyon yapılmadığı için PKK'lılar tarafından patlatılamadı.

Akçiçek'in cenazesi il dışında bulunan akrabalarının da gelmesi ile yarın ilçe merkezinde yapılacak tören ardından Ramazan köyünde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem