Tunceli'de göz göre göre çevre katliamı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Tunceli-Pülümür arasındaki karayolundaki yol kenarlarındaki uyarı direklerinin yenilenmesi kararını aldı.Ancak yol direklerinin yenilenmesi çalışmaları sırasında, çıkarılan eski direklerin yol kenarına, Pülümür Çayı'na ve orma

Tunceli'de göz göre göre çevre katliamı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Tunceli-Pülümür arasındaki karayolundaki yol kenarlarındaki uyarı direklerinin yenilenmesi kararını aldı.

Ancak yol direklerinin yenilenmesi çalışmaları sırasında, çıkarılan eski direklerin yol kenarına, Pülümür Çayı'na ve ormana atılması Tunceli halkının tepkisini çekti.

Yol boyunca her 50 metreye ikili olarak yerleştirilen ve yıpranan uyarı direklerinin yenilenmesi ihalesini yüklenen firma görevlilerinin bugüne kadar 2200 direği yenilediği öğrenildi.

Eski plastik direklerin tamamının yol boylarına ve yol ile parelel ilerleyen Pülümür çayına atıldığı ortaya çıkarken, toplamda 2700 civarında yol kenar dikmesinin vadiye atılacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık bir metre uzunluğunda, 10 cm genişliğinde ve 1 cm kalınlığı olan plastik direklerin iklim şartlarına dayanıklı olarak üretilmiş olması yüzyıllar boyunca kirliliğin sürmesi anlamına geleceği için büyük kaygı yaratıyor.

Pülümür Çayı üzerindeki doğal tahribattan rahatsız olan Tunceli halkı ise Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Pülümür Vadisi boyunca yarattığı bu kirliliğe son vermesini, vadiye atılan tüm eski direklerin kar yağmadan önce toplanmasını istedi.

Pülümür Vadisi özellikle son dönemlerde adı "Tunceli'nin Bodrum"u olarak anılmaya başlamıştı. Doğal güzelliği, mesire alanları ve plajlarıyla Tunceli dışındaki vatandaşların da uğrak yeri olmaya başlamıştı.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem