Tuncay Özkan: Bu tablo hukuk açısından...

Cezaevinden çıkan gazeteci Tuncay Özkan, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumun kendi yaşadıklarından daha ağır olduğunu söyleyerek, “Bugün dahi çıkışımızı engellemek için bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından ibrettir” dedi.Ergeneko

Tuncay Özkan: Bu tablo hukuk açısından...

Cezaevinden çıkan gazeteci Tuncay Özkan, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumun kendi yaşadıklarından daha ağır olduğunu söyleyerek, “Bugün dahi çıkışımızı engellemek için bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından ibrettir” dedi.

Ergenekon Davası’nda hakkında tahliye kararı verilen gazeteci Tuncay Özkan Silivri Cezaevi’nden çıktı. Kızı Nazlıcan Özkan’a sarılan Tuncay Özkan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bugün dışarıda yaşanan durum bizim içeride yaşadıklarımızdan daha ağır” diyen Özkan, “Bize yapılan hiçbir şeyle ilgili olarak kin, öç alma duygusu içerisinde değiliz. Tam tersine bugün biz kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlanması için buradayız. Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo dramatiktir. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, uçurumun kenarındaki ülke tablosudur. El ele birlikte hiçbir ayrım gözetmeden kimseyi ötekileştirmeden, bütün ötekileri aşarak hep beraber barışla, umutla geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına da değinen Özkan, “Bugün dahi çıkışımızı engellemek için bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından ibrettir. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içerisinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler, Ankara’da ülkeyi yönetenlerin en yakınındadır. Bize cezaevinde uyguladıkları tablo, Gezi olaylarında öldürülenlerin yanında hiçbir şeydir. Bugün ölen insanların anısına saygıyla eğiliyorum. Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi karanlıkları götürmek isteyenlerden korkarım, ne de onlar başarılı olabilir” diye konuştu.

14 yaşında bıraktığı kızı Nazlıcan’a 21 yaşında kavuştuğunu kaydeden Özkan, “Nazlıcan artık bu ülkenin değerli bir evladıdır. Eşimle nihayet kucaklaşabildim. Seven dostlarımla hep birlikte kocaman bir yumak oluşturarak Türkiye’yi kucaklayacağız. Beni haksız olarak 517 gün hücrede tuttular. 517 gün Türkiye’nin yaşadıklarına daha çok üzüldüm. Bu ülke hırsızlarla katillerin eline bırakılacak kadar küçük değildir. Bu ülke onlarla hesaplaşacak kadar büyüktür. Bu ülkenin insanlarının vicdanı bu hırsızları ve katilleri reddedecektir. Bugün onların adaletsizlikleri karşısında takdir-i ilahi gerçekleşmiştir. Bundan sonra Türkiye’ye başka bir Türkiye olacaktır. Bugünden sona Türkiye’de Allah’ın izniyle bambaşka bir iklim göreceksiniz. Bütün mahkemeler özgürlük dağıtıyor. Özgürlükle kucaklayıp güçlü Türkiye’ye yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan ise, “6 senedir devam eden mücadelemiz var. Gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bunun siyasi geliştiğinin başından beri farkındayız. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir ama içeride masum insanların bir gün daha durması herkesin vicdanını rahatsız etmeye başladı. 60 tutuklu gazeteci hala içeride. Hala zulüm devam ediyor ama bu karanlık için aydınlık olacağını düşünüyorum” ifadeleri ile duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler