Tüm zamanların rekoru kırıldı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son aylarda Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda modernizasyon inşaatında sona yaklaşılması ve kapasitenin yükseltilmesi, hem Türk hem de Bulgar tarafındaki tır trafiğinde art

Tüm zamanların rekoru kırıldı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son aylarda Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda modernizasyon inşaatında sona yaklaşılması ve kapasitenin yükseltilmesi, hem Türk hem de Bulgar tarafındaki tır trafiğinde artış ve rahatlama sağladı.

Geçişlerdeki rahatlama, Avrupa'ya giden ve Türkiye'ye giriş yapan tır sürücülerinin çoğunu, dünyanın 2. büyük kara hudut kapısı olan Kapıkule'ye yönlendirdi. Son dönemdeki tır hareketliliği, 30 Kasım Pazartesi günü rekor getirdi. Kapıkule'de 950'si giriş 948'i çıkış olmak üzere bin 898 tırın gümrük işlemi yapıldı.

Söz konusu rakamlar, gümrük kayıtlarına "tüm zamanların rekoru" olarak işlendi.

Komşu gümrük yetkilileri bir araya geldi

Bu arada, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, uyumlu çalışmaları dolayısıyla Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın bulunduğu Svilengrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov'u, Kapıkule VİP Salonu'nda ağırladı. Yalçın, hem kendi personelini hem de komşu gümrük personelini tebrik ederek, mevkidaşına lale figürü biblo armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler