Tüm yapılar yeniden düzenlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada halka açık hizmet veren tüm yapıların 01.07.2013 tarihine kadar engelli vatandaşların erişebileceği duruma getirilmesi istendi. Bakanlık açıklamada gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde para

Tüm yapılar yeniden düzenlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada halka açık hizmet veren tüm yapıların 01.07.2013 tarihine kadar engelli vatandaşların erişebileceği duruma getirilmesi istendi. Bakanlık açıklamada gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde para cezası uygulanacağını da duyurdu.

İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan o açıklama;

07.07.2005 tarih ve 25868 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan '5378 Sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun Hükmünde kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' uyarınca gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış umuma açık hizmet veren her türlü yapıların (kamu binaları, iş merkezleri, AVM'ler, sinemalar, tiyatrolar, düğün salonları, umumi WC'ler, fuarlar, parklar ve çay bahçeleri, ibadethaneler, iskele ve limanlar, spor alanları, okullar, dershaneler, yurtlar, kurslar, sağlık tesisleri, müzeler, kütüphaneler, terminaller, toplu taşıma araçları, umuma açık istirahat ve eğlence ve benzeri gibi mekânların 01.07.2013 tarihine kadar özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirilmesi gerekmektedir.

       Gerçek kişilere ait binalarda yapılacak düzenlemeler için 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu'nun 42. Maddesinde belirtilen hükümlere uygun hareket ederek, tadilat projesi için 22.04.2006 tarih ve 26147 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yapılarda Özürlülerin kullanımına Yönelik Proje Tadili Komisyonları Teşkili, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' uyarınca Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekmektedir.

       Öngörülen yükümlülüklerini yerine getirmeyen yapı ve toplu taşıma araç sahipleri hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 1.000 TL'den 5.000 TL'ye kadar para cezası uygulanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler