Tüketici güven endeksi arttı

Tüketici güven endeksi yüzde 7,3 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2015 "Tüketici Güven Endeksi'ni açıkladı. Buna göre; Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından

Tüketici güven endeksi arttı

Tüketici güven endeksi yüzde 7,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2015 "Tüketici Güven Endeksi'ni açıkladı. Buna göre; Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında arttı; Eylül ayında 58,52 olan endeks Ekim ayında 62,78 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,5 oranında arttı. Eylül ayında 82,08 olan endeks değeri Ekim ayında 86,58 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Eylül ayında 72,04 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 12,3 oranında artarak, Ekim ayında 80,87 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösterdi.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,4 oranında artarak, Ekim ayında 64,61 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki azalmadan kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 5,3 oranında arttı. Eylül ayında 18,11 olan endeks, Ekim ayında 19,07 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem