TTB'den Akademisyenlere tepki!

Güneydoğu'da terör örgütüne karşı yapılan operasyonlara tepki koyarak, bunların durdurulmasını isteyen 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepkiler sürüyor. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, devletin en meşru hakkını kullanara

TTB'den Akademisyenlere tepki!

Güneydoğu'da terör örgütüne karşı yapılan operasyonlara tepki koyarak, bunların durdurulmasını isteyen 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepkiler sürüyor.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, devletin en meşru hakkını kullanarak, ülkeyi terörden arındırıp, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için yaptıklarını "katliam" ve "sürgün" gibi en kara ifadelerle dile getirenlerin insanlıklarından ve akıllarından şüphe etmek gerektiğini belirtti.

Mehmet Cirav yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Tüm olup bitenler en aşikar biçimde gözler önünde iken, bu kadar akıl ve izandan uzak, böylesine bir açıklamayı yapanların akademisyen olarak tanımlanması bile gerçeğe ve bilime hakarettir. Bu şekilde akılları işlerinde değil de, kafaları başka yerde olanların ülkeye yararı yoktur. Bunun demokrasi ve siyasi görüş farklılığı ile uzaktan yakından da ilgisi bulunmamaktadır. Çünkü ortada her türlü katliamı mubah sayan bir terör hareketi ve mensupları ile onlara destek verenler vardır. Devletin görevi de buna son vermektir. Yapılan da budur."

8 Haziran'da yapılan seçimler öncesinde, insani unsurları istismar ederek, halktan "belki doğruya ve demokratik kuralların içine gelirler" umudu ile oy alanların da gerçek yüzlerinin sonrasında ortaya çıktığına dikkat çeken TTB Başkanı Cirav; "Her şerde bir hayır vardır denilir. Tıpkı terör örgütünün siyasi uzantılarının gerçek amaçlarının sonradan anlaşılması gibi, kendilerini akademisyen olarak ilan edenlerin de foyaları bu bildiri ile ortalığa saçılmıştır. Bundan sonrası, mahkemelerde adalet, üniversitelerde de idari mekanizmanın hak ve hukuk çerçevesinde işletilmesine kalmıştır. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, bölünmezliğinin önüne hiç bir şeyi koymayan Türk halkı bu adaletin gerçekleşmesini istemekte ve beklemektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler