TS'nin sponsorundan flaş hamle!

 İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında, dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosya içerikleri ile alakalı olarak, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.ZARRAB VE GÜNDEŞ'

TS'nin sponsorundan flaş hamle!

 İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında, dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosya içerikleri ile alakalı olarak, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

ZARRAB VE GÜNDEŞ'İN AVUKATI TALEP ETTİ

Operasyon kapsamında tutuklanan Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş'in avukatı, yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini, soruşturmanın gizliliğini ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Talebi inceleyen İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, kararın bir örneğinin, Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) gönderilmesine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaştırılmasına hükmetti.

12 KİŞİ TUTUKLU

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonda iş adamı Reza Zarrab'ın yanı sıra eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ve Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan da tutuklanmıştı.

Soruşturmada dün 2 kişinin tahliye edilmesinin ardından tutuklu sayısı 12'ye inmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler