TSK'yı nükleerden koruyacak kıyafetler hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için üretilen kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) koruyucu kıyafetlerin ilk partisi, yarın Kocaeli'nde düzenlenecek törenle teslim edilecek.Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nükleer

TSK'yı nükleerden koruyacak kıyafetler hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için üretilen kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) koruyucu kıyafetlerin ilk partisi, yarın Kocaeli'nde düzenlenecek törenle teslim edilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nükleer biyolojik kimyasal koruyucu elbise takımının yurtiçinde üretimi amacıyla 15 Haziran 2007'de ÇAN Ortak Girişim Grubu ile sözleşme imzalamıştı. 
 
Sözleşmeye göre ÇAN Ortak Girişim Grubu, 161 bin 102 adet KBRN koruyucu elbise takımı (KBRN koruyucu elbise, bot kılıfı ve eldiven) üretecek.
 
Pilot üretimi ve test aşaması tamamlanan elbiselerin 2 bin adetlik ilk partisinin TSK'ya teslimatının, Şubat ayı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
 
Projede yüzde 80 yurtiçi katma değer yaratılması hedeflendi.
Son elbise takımının paket olarak kuvvet komutanlıklarına teslimatının 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler