TSK'ya yeni nesil savaş uçakları geliyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, güncel konulara ilişkin yaptığı açıklamada, yeni nesil savaş uçaklarının müjdesini verdi. Orgeneral Öztürk, "RF-4E müzede, F4-E’ler ise 2020’ye kadar havada olacak. Filomuza yeni nesil jetler katılacak" dedi

TSK'ya yeni nesil savaş uçakları geliyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, güncel konulara ilişkin yaptığı açıklamada, yeni nesil savaş uçaklarının müjdesini verdi. Orgeneral Öztürk, "RF-4E müzede, F4-E’ler ise 2020’ye kadar havada olacak. Filomuza yeni nesil jetler katılacak" dedi.

Orgeneral Akın TSK'nın hava savunmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

Hava Kuvvetleri, pilotundan makinistine, bakımcısına kadar modern uçak tecrübesini F-4’lerle öğrendi. Mühendislerimiz, elde edilen tecrübe ile milli muharip uçak geliştirebilecek imkana kavuştu. F-4 ana proje uçağımız olup, milli akıllı mühimmat projeleri geliştirildi. F-4 uçaklarımız ile SOM, Hassas Güdüm Kiti ve Kanatlı Güdüm Kiti gibi milli mühimmat üretilebildi. F-4 uçaklarımızın fabrika seviye bakımları ile modernizasyonlarının gerçekleştirildiği 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı uluslararası kalitesini ispat etti. Norveç ve Hollandalı benzer bakım merkezlerini geride bırakarak en son nesil savaş uçağı Joint Strike Fighter (JSF F-35) Motor Depo Seviyesi bakımını yapacak merkez olarak tercih edildi.

41 YILDA 60 SAVAŞ UÇAĞI HİZMET DIŞI KALDI

1974 tarihinden bugüne kadar, gerek havada gerekse yerde meydana gelen kaza kırımlar sonucu 60 F-4E uçağımız hizmet dışına çıktı. Halen envanterimizde 47 adedi F-4E/2020, 8 adedi RF-4E olmak üzere 55 F-4E/RF-4E uçağı bulunuyor. Hassas kontroller sonucunda uçmalarında sakınca görülen 121 adet uçağın kaydı silindi. Envanterdeki 8 adet RF-4E uçaklarının kullanımı sonlandırıldı. Bunlar müzelere verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler