TSK'ya "İron Man" zırhı

 Şehit haberlerinden etkilenen lise öğrencisi Muhammed Emirhan Altınkaya, askerler için öyle bir zırh tasarladıki. Mersin Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Muhammed Emirhan Altınkaya, izlediği şehit haberlerinden etkilenerek HYDREX-

TSK'ya "İron Man" zırhı

 

Şehit haberlerinden etkilenen lise öğrencisi Muhammed Emirhan Altınkaya, askerler için öyle bir zırh tasarladıki.
 
Mersin Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Muhammed Emirhan Altınkaya, izlediği şehit haberlerinden etkilenerek HYDREX-1 projesini geliştirdi. Mayıs ayında yapılan Wisc-R testine göre ileri düzey IQ’ya sahip olan Altınkaya, HYDREX’in yanında enerji üretimi ve günlük hayatı kolaylaştıran 120 proje daha geliştirdiğini söyledi.
 
Televizyondan izlediği şehit haberleri üzerine HYDREX projesini 1 haftada geliştirdiğini belirten Altınkaya, “Askerler için geliştirdiğim proje, üstün yeteneklere sahip bir zırh. Giyene insanüstü olanaklar sağlıyor. Kurşungeçirmez, dayanıklı, hafif, teknolojik, tam teçhizatlı ve uçabiliyor. Bir çeşit yenilenebilir pile sahip. Bu zırhı ülkenin askeri amaçları ve menfaati için tasarladım. Yurt içi ve yurt dışında bütün tehditleri savuşturmak için kullanılabilir.” diye konuştu.
 
Projesi için patent başvurusunda da bulunacağını söyleyen Altınkaya, dünyanın en iyi teknik üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’nde okumak istediğini kaydetti. Altınkaya, ileride ise silah fabrikası kurarak, kendi tasarladığı projeleri hayata geçirmek istediğini dile getirdi.
 
Altınkaya’nın annesi Nehle Altınkaya ise tek oğlu Muhammed Emirhan’ın çocukluğundan beri çok zeki bir çocuk olduğunu anlattı. Öğretmenlerinin de oğlunda bu yetenekleri fark ettiğini söyleyen anne Nehel Altınkaya, bu yıl aldıkları Wisc-R raporuna göre oğlunun ileri düzey IQ’ya sahip olduğunu aktarıyor. Oğlunun en büyük destekçisi olan Nehle Hanım, HYDREX projesi için patent başvurusunda bulunacaklarını, oğlunun geliştirdiği projeler için yetkililerden destek beklediklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler