TSK'dan Türkiye'de bir ilk!

TSK ABD, İngiltere ve Japonya'dan tedarik edilen...TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin daha önce ABD, İngiltere ve Japonya'dan tedarik edilen ortez ve protez malzemelerini bundan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) bünyesinde ilk kez oluşturduğu Türkiye'nin

TSK'dan Türkiye'de bir ilk!

TSK ABD, İngiltere ve Japonya'dan tedarik edilen...

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin daha önce ABD, İngiltere ve Japonya'dan tedarik edilen ortez ve protez malzemelerini bundan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) bünyesinde ilk kez oluşturduğu Türkiye'nin ilk Medikal Tasarım ve Üretim Merkezinde üretecek. Bu merkez, GATA Komutanlığında kurulması planlanan 'Tıp Teknokent'inin çekirdeğini oluşturacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, terörle mücadeledeki iç güvenlik operasyonlarında yaralanan gaziler başta olmak üzere, hak sahibi Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin bazı kısımlarının Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden tedarik edildiği hatırlatıldı. Açıklamada şöyle derildi: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile sivil vatandaşların kişiye özel doku ve uzuv kayıplarındaki protez, ortez ve implantların ülkemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla üretilmesi için gerekli olan 'Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi' GATA Komutanlığı yerleşkesi 03 Ekim 2011 tarihinde hizmete başlamıştır. Merkezde 9 mühendis ve 11 tabip görev yapmaktadır.

Medikal Tasarım ve Üretim Merkezinde hızlı imalat ve hızlı prototipleme sistemlerinin kullanılmasıyla, bu alanda Türkiye'de ilk merkez olma özelliğine sahiptir. 

Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi ile; terör, doğal afet, trafik kazaları tehdidine maruz kalan ülkemizde bu teknolojiye ihtiyaç duyulduğunda parçalı doku kaybı, kanser cerrahisi, plastik cerrahisi, ortopedi ve adli tıp konularında yaygın olarak kullanılacak, gazilerimizin kişiye özel ortez, protez ve implantlarının üretimi ve geliştirilmesinde etkinlik sağlanacaktır.

Ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet verebilecek kabiliyette yapılandırılan bu merkez, GATA Komutanlığında kurulması planlanan 'Tıp Teknokent'inin çekirdeğini oluşturacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem