TSK'dan mayına karşı yeni önlem

 TSK, PKK'nın sık sık kullandığı uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı saldırılarına karşı kritik bir sistem devreye soktu. Teröristlerin telsiz, cep telefonu kullanarak radyo frekans kontrollü el yapımı patlayıcı saldırılarını önlemek için Aselsan tarafınd

TSK'dan mayına karşı yeni önlem

 

TSK, PKK'nın sık sık kullandığı uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı saldırılarına karşı kritik bir sistem devreye soktu.
 
Teröristlerin telsiz, cep telefonu kullanarak radyo frekans kontrollü el yapımı patlayıcı saldırılarını önlemek için Aselsan tarafından geliştirilen Gergedan (Taşınabilir RF Aktif Köreltme/Karıştırma Sistemi), TSK envanterine girdi.
 
YENİ SİSTEM DEVREYE GİRİYOR
 
Gergedan, bu tür terörist saldırılara karşı, aktif karıştırma uygulaması ile engelleme yaparak, saldırının etkisiz hale getirilmesini sağlayacak. Sistemle, özellikle konvoy halindeki Mehmetçik sevkiyatlarına da güvenlik kalkanı oluşturulacak. 50 kg ağırlığı ile taşınabilir ve araç bağımsız bir sistem olan Gergedan, BMC firması tarafından üretilen mayına karşı kısmi korumalı zırhlı aracına entegre edilecek. Sistem herhangi bir araca (SUV tipi araçlar, 4x4 araçlar, binek tipi araçlar, askeri araçlar, minibüs, vb.) entegre edilebilecek ve bir araçtan başka bir araca kolayca taşınabilecek. Gergedan,şarj edilebilir Li-Ion bataryalar ile en az 2 (iki) saat süre ile köreltme/karıştırma yapabiliyor. Talep edilmesi durumunda, sistemin araca takılacak ilave alternatör üzerinden beslenerek daha uzun süre köreltme/karıştırma yapabilmesi mümkün oluyor.
 
UÇANI KAÇANI KARIŞTIRIYOR
 
Gergedan, Aselsan tarafından "Uçanı Kaçanı Karıştırıyor" sloganıyla tanıtılıyor. Sistem, kullanımı kolay, akıllı bir El Kontrol Ünitesine (EKÜ) sahip. Araç içine monte edilen EKÜ üzerinden karıştırma başlatılıp durdurulabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler