TSK'dan helikopter açıklaması

Afganistan'daki kazada 12 askerimiz şehit oldu.  TSK'dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin, Afganistan'daki NATO misyonu kapsamında komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterinin, bugün yerel saatle 10.25’te düştü

TSK'dan helikopter açıklaması

Afganistan'daki kazada 12 askerimiz şehit oldu.

 

 

TSK'dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin, Afganistan'daki NATO misyonu kapsamında komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterinin, bugün yerel saatle 10.25’te düştüğü bildirildi.

Açıklamada, "Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır" denildi.

NTV, kazada şehit olan Türk askerler arasında iki binbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğunu bildirdi.

Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesindeki bir evin üstüne düştüğünü söyledi.

Kaza, en fazla sayıda Türk askerinin hayatını kaybettiği helikopter kazası olarak kayda geçti.

DIŞİŞLERİ: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Türk Dışişleri Bakanlığı, düşen helikopterin enkazında incelemelerin sürdüğünü belirtti.

İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İlk intiba helikopterin acil iniş yaparken düştüğü yönünde" dedi. Davutoğlu, "Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti, büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız" diye konuştu.

BAKAN DAVUTOĞLU KAZAYLA İLGİLİ KONUŞTU

Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor.

Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.

İşte TSK'dan yapılan o açıklama..

1. NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 07.55’te kaza kırım geçirmiştir.

2. Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur.

3. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır.

4. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem